Haftanın tüm yorgunluğunu, ruhunuza iyi gelecek aktiviteleri hafta sonu planlarınıza ekleyerek tatlı bir dinginliğe dönüştürmeye ne dersiniz? Bu dönüşüm için yaşamınıza getireceğiniz yenilikler emin olun kendinize, çevrenize, doğaya olan anlayışınızı da olumlu yönde etkileyecektir. Öyleyse, sizin için derlediğimiz, pazartesi başlayan aylardan yaşamınızın her bir gününe kadar size iyi gelecekler listesini sizinle paylaşıyoruz.      

1. Doğada Zaman Geçirin

Yaşamımızda birçok şey hızla geçip giderken, ruhunuzun ve zihninizin size yavaşlamanız gerektiğine dair verdiği işaretlere daha fazla kayıtsız kalmayın. Doğada geçireceğiniz birkaç saat ruh, beden ve zihin sağlığınızı tamamen yenileyecek. Bu noktada doğanın harika konumlarında kamp yapabilirsiniz. Üstelik kendi barınağınızı kendinizin de yapabileceğini söylesek? Bushcraft Barınak Atölye’lerine katılarak kendi barınağınızı yapmayı öğrenebilir, daha sonra doğada kendi evinizi inşa edebilirsiniz.

2. Yaşamınıza Farklı Sporlar Dahil Edin

Yaşamınıza Farklı Sporlar Dahil Edin

Yepyeni bir sporu yaşamınıza dahil etmek, beden-zihin koordinasyonunuzun anlamlı bir şekilde aktif olmasını sağlayacaktır. Yeni bir spor sayesinde hedefe yönelik adımlar atacağınız için dopamin, endorfin gibi nörotransmitterlerin beyninizde oluşturacağı etkileşimler ruh halinizin de olumlu etkilenmesine katkı sağlayacaktır. Bu noktada hareket ve eğlencenin birleştiği bir spor olan tenisi seçebilirsiniz. Eğer tenise ilginiz yoksa sörf ya da okçuluk programlarını tercih edebilirsiniz. 

3. Yaratıcılığınızı Somutlaştırın

Yaratıcılığınızı Somutlaştırın

Sevgiyle ördüğünüz bir sepet, özenle diktiğiniz bir punch tablo, anlamlı şekiller oluşturabileceğiniz bir mozaiği sevdiklerinize hediye etmek istemez miydiniz? Ya da özel bir sörf tahtası yapımı, çalışma masanız için yaratıcı ve zarif bir obje tasarlama fikirleri size nasıl geliyor? Tüm bunlar, zihninizin ve ruhunuzun bir ürünü olarak ellerinizle dönüştürdüğünüz anlamlı tasarımlar oluşturmanızı sağlayacağından, ruh halinizde de olumluya doğru bir aydınlanma yaşamanızı sağlayacaktır. Tüm bu aktiviteler ve daha fazlası için tasarım atölyelerindeki farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

4. Cam Üzerinde Resim Yapmayı Deneyin

Resim anlayışını farklı bir boyuta taşıyarak, kağıt yerine cam kullanmaya ne dersiniz? Işıl ışıl parlayan saydam camların, ellerinizde bir sanat eserine dönüşebilmesi sizin için ilginç bir deneyim oluşturabilir. Bunun için Caddebostan’da Cam Üzerine Resim Atölyesi’ni değerlendirebilirsiniz. Ya da resim sanatına ilgiliyseniz, birçok seçeneğin de bulunduğu resim atölyelerini inceleyebilirsiniz.

5. Ruhunuzu Müzikle Buluşturun

Ruhunuzun ahengini, hoş bir müziğin ritmi ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Üstelik bu ritim sizin oluşturacağınız beste ve sözlerle daha anlamlı bir hale gelebilir. Müzik kariyeriniz ile ilgili planlarınız varsa ve kendinizi bu alanda geliştirmek istiyor ancak herhangi bir seçenek bulamıyorsanız, Vokal Atölyesi sizin için bir fırsatlar dünyası oluşturabilir. Hem öğreneceğiniz hem kariyerinize yön vereceğiniz, olağandışı bir program olan Vokal Atölyesi sizi bekliyor! 

6. Bitkileriniz için Saksı Yapın

Bitkileriniz için Saksı Yapın

Ofisinizdeki, evinizdeki, bahçenizdeki bitkileriniz hep sizin dünyanızı güzelleştirdi bu aktivite ile siz de bitkilerinizin dünyasını güzelleştirebilirsiniz. Çeşitli cam fanuslarda tatlı ve aydınlık ekosistemler oluşturabilir, bitkilerinizin dünyasına estetik bir anlayış kazandırabilirsiniz. Farklı seçenekleri ile Teraryum Atölyeleri, bu madde için tercih edebileceğiniz bir yer olabilir.

Eğer teraryum değil, kendi saksınızı kendiniz yapmak istiyorsanız saksı yapım atölyeleri size bu noktada eşlik edebilir. Seramiğin eğlenceli ve yaratıcı dünyasına kendi stilinizle giriş yapmak için Balat’taki Saksı Yapım Atölye’sine uğrayabilirsiniz.

7. Yeni Kahve Lezzetleri ile Tanışın

Yeni Kahve Lezzetleri ile Tanışın

Çoğu zaman zihnimizde ve ruhumuzda olumlu bir çağrışım uyandıran bir fincan kahvenin, çeşitli formlarıyla tanışmaya ne dersiniz? Siz de Türk kahvesine yeni bir anlayış getirmek ya da özel tatlarıyla dünya kahveleri ile tanışmak istiyorsanız İçecek atölyelerindeki farklı workshopları tercih edebilirsiniz. Bu sayede yapımını öğrendiğiniz kahve çeşitleri ile hem yaşamınızı zenginleştirebilir hem de kariyerinize farklı bir yön verebilirsiniz.

Bucketlist ile Yeni Deneyimler Kazanın!

Siz yine de pazartesiyi beklemeden, istediğiniz bir seçenekten başlayıp yaşamınızı kendi seçimlerinizle dönüştürebilirsiniz. Bu dönüşümde Bucketlist Aktiviteleri size her zaman bir seçenekler dünyası sunuyor olacak. Siz de “hayat böyle güzel dedirten deneyimler” için Buckelist’e hemen şimdi kaydolarak eşsiz deneyimlerinizin planlarını kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar