Türkiye’de kamp yapılacak yerler, büyükşehirlerin yoğun hayatından ve iş hayatının stresinden kaçmak isteyenlere doğanın sunduğu binbir güzelliği vadediyor. Bulunduğumuz coğrafi konum gereği dört bir yanı farklı bitki örtüsüne ve canlı türüne sahip ülkemiz, kamp yapmayı düşünenler için birçok seçenek sunuyor. Kamp yapabileceğiniz bu güzel yerlerin kimisi denize yakın yerlerde çadır hizmeti sunan tesisler; kimisi de orman kampının mümkün olduğu sayfiye alanları.

Türkiye’nin birçok yerinde doğayla iç içe kamp yapabilirsiniz. Yanınıza gerekli kamp ekipmanları ve kıyafetler ile dolu bir sırt çantası, uyku tulumu ve çadır almanız yeterli. Aynı zamanda ağaç evleri ya da bungalovları da tercih edebilirsiniz. Türkiye’de size bu hizmetleri sunan tesislerle donanmış birçok doğal alan var.

Türkiye’de Kamp Yapılan En İyi 10 Yer: Doğanın Kalbinde

Türkiye’de Kamp Yapılan En İyi 10 Yer: Doğanın Kalbinde

Türkiye’de milli parklar, doğanın tam kalbinde kamp yapmak için en iyi yerler arasında; ama bir noktayı atlamamanız gerekiyor. Bazı milli parklar, koruma altına alınmış canlı ve bitki türleri içerdiği için sadece özel izin doğrultusunda çadır kurulmasına izin veriyor. Yani milli parklardaki kamp yerlerinden faydalanacaksanız sorun olmaz, ama kendi seçtiğiniz bir noktada kamp yapacaksanız Orman İşleri Müdürlüğü görevlileri size izniniz olmadığı için yaptırım uygulayabilir.

Milli parklar dışında kişi başı ücret ödeyerek doğanın tüm renklerinin tadını çıkarabileceğiniz birçok kamp alanı da mevcut. Üstelik bazılarında çalışma şartı ile ücretsiz ya da çok uygun fiyatlara konaklayabiliyorsunuz.

1. Akyaka Orman Kampı: Tam Teşekküllü Kamp Yeri

Akyaka Orman Kampı: Tam Teşekküllü Kamp Yeri

Muğla, doğası ve turistik yerleri ile gezginler arasında pek ünlü. Muğla’nın bir diğer yönü de farklı konseptlere sahip kamp alanları. Mesela orman içerisine konumlanmış Akyaka Kamping. Muhteşem bir deniz manzarası sunan Muğla Akyaka Orman Kampı; çamaşırhane, bulaşıkhane, mutfak, duş, WC ve elektrik gibi hizmetler de sunuyor. Bölgede ateş yakmak yasak, aklınızda bulunsun.

Dalaman Havalimanı’na yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunan Akyaka Kamp Alanı, gece yıldızları izleyebileceğiniz, uzun doğa yürüyüşlerine çıkabileceğiniz ve tertemiz hava ile ciğerlerinize nefes aldırabileceğiniz bir yer.

2. Kelebekler Vadisi: Deniz Kenarında Kamp Keyfi

Kelebekler Vadisi: Deniz Kenarında Kamp Keyfi

Ölüdeniz üzerinden motorlarla ulaşım sağlanabilen Kelebekler Vadisi, Türkiye’de gidilebilecek en iyi kamp yerleri arasında. Burada konaklamayı düşünüyorsanız doğanın mucizelerine tanık olmaya hazır olun. Bölgenin ismi, nisan ve mayıs ayında ortaya çıkan yüzlerce tür kelebekten geliyor. Burada kamp yapmak için en ideal zaman da bu dönemler.

Kelebekler Vadisi’nde kamp yapmak için size çadır ya da farklı konaklama seçenekleri sunan tesisleri kullanabileceğiniz gibi kendi çadırınızı götürerek çok uygun fiyatlarla kamp yapabilirsiniz. Tesislerde tuvalet mevcut ve yeme içme konusunda hizmet veriyorlar. Ayrıca burada gönüllü çalışarak fiyatları daha da aşağı çekebiliyorsunuz.

3. Kaz Dağları Kamp Yerleri: Türkiye’nin En Temiz Havası Burada

Kaz Dağları Kamp Yerleri: Türkiye’nin En Temiz Havası Burada

Çanakkale ve Balıkesir arasına konumlanmış Kaz Dağları’nda keyifle doğa tatili yapılabilecek kamp yerleri var. 1993 yılında milli park statüsü verilerek koruma altına alınan Kaz Dağları, oksijen seviyesi bakımından Türkiye’nin en temiz noktaları arasında yer alıyor.

Kaz Dağları bünyesinde kamp yapılabilecek birçok tesis var. Hızır, Akaleos ve Endes de bunlar arasında sunduğu hizmetlerle öne çıkıyor.

4. Cunda Adası’nda Kamp: Huzurlu Bir Deniz Kenarı Tatili

Cunda Adası’nda Kamp: Huzurlu Bir Deniz Kenarı Tatili

Ayvalık’ta bulunan Cunda Adası, özellikle yaz döneminde çok rağbet görüyor. Adanın içinde birçok konaklama merkezi mevcut. Ayrıca tam deniz kenarına konumlanmış kamp alanı sunan Ada Camping, hem çadır hem de ahşap ev seçenekleri ile kampçıları bir araya getiriyor.

5. Bozcaada’da Kamp: Yıldızlar Altında Bir Tatil

Bozcaada’da Kamp: Yıldızlar Altında Bir Tatil

Türkiye’de kamp yapılacak yerlerden biri de Çanakkale’ye bağlı Bozcaada. Ülkenin üçüncü büyük adası olan Bozcaada’ya ulaşım feribotlar üzerinden sağlanıyor ve burada kesinlikle insanın ömrünü uzatan bir iklim var.

Bozcaada’da hava o kadar temiz ki insan burada adeta yeniden doğuyor. Az ışık kirliliği olması, geceleri yıldız izlemeyi de mümkün kılıyor. Burada çadır tatili yapmak için kullanabileceğiniz tesisleri merak ediyorsanız şu isimleri araştırmanızda fayda var: Pikamp, Ada ve Yıldızkoy Arkadia.

6. Assos Kamp Yerleri: Çanakkale’de Yeşil Bir Tatil

Assos Kamp Yerleri: Çanakkale’de Yeşil Bir Tatil

Çanakkale, el değmemiş doğası ile temiz havada stres atmak isteyenlere birçok seçenek sunuyor. Örneğin Assos. Zeytin ağaçları ile kaplı Assos, aynı zamanda sit alanı konumunda. Böylece buradaki doğa korunuyor ve yeşil bir tatil yapmayı mümkün kılıyor.

Assos’ta çadır kurmayı planlıyorsanız Kadırga koyu üzerindeki tesisleri tercih edebilirsiniz. Örneğin Öz Kamping ve Pansiyon ya da Ayvacık’ta bulunan Neverland Camping gibi.

7. Datça Kamp Yerleri: Çam Kokusu

Datça Kamp Yerleri: Çam Kokusu

Türkiye’nin en turistik şehri Muğla, doğaseverlere kamp yapma konusunda birçok rota sunuyor. Mesela Datça. Hem denize hem de ormanlara yakın. Kamp yapmak için daha iyisi var mı?

Çam ormanları ile kaplı Datça’da hem karavan sahiplerine hem de çadır kuracaklara uygun alanlar var. En ideal zamanlar ise mayıs ile ekim arasındaki dönem. Burada ayrıca Knidos Antik Kenti’ni ziyaret etme şansınız da var. Kampçıların tercih ettiği tesisleri merak ediyorsanız Aktur Camping ve Çubucak Orman Kampı’nı araştırabilirsiniz.

8. Karadeniz’de Kamp: Yeşilin 1001 Tonu

Karadeniz’de Kamp: Yeşilin 1001 Tonu

Türkiye’de kamp yapılacak yerler arasında Karadeniz bölgesinin ayrı bir önemi var. İlkbahar ve yaz aylarında kampçıların uğrak yeri olan bu bölge; el değmemiş doğası, tertemiz havası ve oksijen seviyesi zirvelerde olan yaylaları ile doğa tutkunlarına birçok rota sunuyor.

Artvin’de Yusufeli Greenpeace Camping, Sinop’ta Akliman Martı Camping, Trabzon’da Maçka Coşandere Camping ve Samsun’da 19 Mayıs Camping, çadır kurulabilecek tesisler arasında.

9. Kapadokya’da Kamp: Gökyüzünde Balonlar

Kapadokya’da Kamp: Gökyüzünde Balonlar

Peribacaları ile her yıl dünyanın her yerinden gezginleri kendine çeken Kapadokya, aynı zamanda duş, tuvalet ve yeme içme imkanı sunan kamp tesisleri ile de doğa tutkunlarına sesleniyor.

Mükemmel manzaralar sunan Panorama Camping bunlardan biri. Tesis içinde bulunan kafesi ile yeme içme hizmeti sunan Panorama, çadır alanından çıkıp Kapadokya turu yapmak için de ideal bir konumda.

10. Uludağ’da Kamp: Dağ Havası Her Şeye İyi Gelir

Uludağ’da Kamp: Dağ Havası Her Şeye İyi Gelir

Kayak tatili rotalarının meşhur destinasyonu Uludağ, aynı zamanda bir milli park konumunda ve parkın içinde kampçılar için 4 tesis var. Örneğin Bursa’ya 22 km mesafede bulunan Karabelen Yaylası. Piknik masaları ve çeşmeler ile donatılmış bu yayla, günübirlik tatil düşünenler kadar birkaç gün sürecek bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlere de hitap ediyor.

Uludağ’da kampçıların daha çok tercih ettiği yer ise Sarıalan. 350 çadırın kurulabildiği alanda aynı zamanda bungalov tipi evlerde konaklamak da mümkün. Çevrede birçok restoran ve hediyelik eşya dükkanı da mevcut.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar