“Sadece bir semtini sevmek bile bir ömre değer” dizesini şair Yahya Kemal Beyatlı’ya söyleten duygu; İstanbul’da yaşamak değil, aslında İstanbul’u yaşamaktı. Siz de İstanbul’u bir de boğazlarda yaşamaya ne dersiniz? Masmavi gökyüzünün ve serin dalgaların keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz 7 boğaz turu etkinliğini sizin için derledik.

1. İki Kıta Arasında Akşam Yemeği Yiyin

İki Kıta Arasında Akşam Yemeği Yiyin

Tarihi bir şehrin eşi olmayan boğazında, sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir akşam yemeği planlamaya ne dersiniz? Bulunduğunuz restoran iki kıta arasındaki boğazın üzerinde süzülürken siz de bu organizasyona eşlik eden müzik, gösteri ve etkinliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Canlı yemek müziği, Mevlevi gösterisi, zeybek ve halay gibi kültürel danslar; çeşitli dans, ritim ve oryantal gösteriler, Latin esintileriyle ruhunuza hayat veren folklorik müziklerin akşam yemeğinize ayrı bir mutluluk katacağı bu deneyimden mahrum kalmamanızı tavsiye ederiz.

2. Jazz Müziğin Enerjisini Yakalayın

Jazz severleri, İstanbul’da Jazz & Yelken Gezisi’ne davet ediyoruz. Saksafon’un büyülü dünyasındaki Jazz etkisini, boğazlara taşıyan yelkenli bir yolculukta masmavi gökyüzünün keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Sevdiklerinizle birlikte müziğin deniz sularına ne kadar yakıştığına şahit olurken; ruhunuzu dinlendiren, huzur dolu bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. 

3. Özel Yat Gezileri ile Kendinizi Şımartın

Özel Yat Gezileri ile Kendinizi Şımartın

Sabah kahvaltınızı deniz üzerinde, maviliklerin zenginleştirdiği eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde yapmak istemez miydiniz? Kız Kulesi ve Poyrazköy arasında, deniz sularında turlayarak boğaza doyamayacağınız bir gün geçirebilirsiniz. Bu sayede, günün her bir saatindeki boğaz keyfini kendinize ve sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Gün batımının ve gün doğumunun boğazdaki huzur dolu yansıması ile tanışmak için İstanbul Boğazı’nda Özel Yat ile Konaklamalı Tur’u tercih edebilirsiniz.

4. Günlük Yat Turları ile Boğazın Keyfine Varın

İstanbul’un hayat dolu manzarası, denizin serin mavilikleri ve gökyüzünün huzurlu doğasında gününüze neşe katacak bir boğaz gezisine ne dersiniz? Cevabınız olumluysa; Burgazada’da dilerseniz öğle yemeği yiyebileceğiniz, Kaşık Adası’nda yüzme molası verebileceğiniz İstanbul’da Günlük Yat Gezisi’ni tercih edebilirsiniz. Ya da Sarayburnu ve Kınalıada boğaz rotası için İstanbul’da Yelkenli Yat Gezisi’ni değerlendirebilirsiniz. Bebek Sahili’nden yola çıkarak bir boğaz turu planlamak istiyorsanız da Özel Yat ile İstanbul Boğaz Gezisi’ni listenize ekleyebilirsiniz.

5. Eğlence Dolu Yüzme Turlarına Katılın

Eğlence Dolu Yüzme Turlarına Katılın

İki kıtayı birleştiren boğazın serin sularında yüzerek eğlence dolu bir gün geçirebilirsiniz. Bu önerimiz için de sizi bekleyen birçok seçenek mevcut. Prens Adaları’nın büyülü manzarasında eşsiz bir boğaz gezisi yaparken kendinizi denizin maviliklerine de bırakabileceğiniz Prens Adaları’nda Yüzme Turu’nu; Bebek Sahili’nden başlayarak 3. Köprü’ye uzanan 3. Köprü Altında Yüzme Turu’nu ve ayrıca Beykoz’da da bulunan özel yat ile yüzme turlarını tercih edebilirsiniz.

6. Kano Ve Kürek Eğitimlerini Deneyin

İstanbul Boğazı, su sporlarını sevenler için oldukça tercih edilebilen bir adres. Kano keyfinizi Anadolu Hisarı Göksu Deresi’nde boğaz keyfi ile taçlandırabilirsiniz. Siz de eğitmenler eşliğinde İstanbul Boğazı’nda Kano Keyfi’ni ya da dilerseniz İstanbul Boğazı’nda Kürek Dersi’ni planlarınıza dahil edebilir; gününüze hareket, eğlence ve neşe katabilirsiniz.

7) İstanbul’da Twizy Turuna Çıkın

İstanbul’da Twizy Turuna Çıkın

Boğaz Hattı boyunca, sevimli araçlarla İstanbul’u bir kez daha keşfetmeye ne dersiniz? Galataport’tan Beşiktaş’a, Beylerbeyi’nden Anadolu Hisarı’na, Rumeli Hisarı’ndan Ortaköy’e uzanan muhteşem boğaz manzarası eşliğinde, konforlu ve sevimli Twizy’ler ile boğaz turunuza renk katabilirsiniz.

Bucketlist İle Boğazlardaki Etkinleri Yakalayın!

Bucketlist’in size özel sunduğu deniz gezisi deneyimleri ile yorgunluğunuzu tatlı bir dinlenmişlik haline çevirebilir; sevdiklerinizin de yer aldığı huzur, eğlence, neşe dolu hatıralarınıza yenilerini ekleyebilirsiniz. Siz de “hayat böyle güzel dedirten deneyimler” için Buckelist’e hemen şimdi kaydolarak eşsiz deneyimlerinizin planlarını kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar