Hareketli şarkılar, uzun yolculuklara neşe katar, doğa yürüyüşlerini renklendirir ve spor yaparken enerji verir. Müzik ayrıca ruhun gıdasıdır derler, değil mi? Ritimlerden gelen enerji vücudumuza yayılırken yaptığımız işe konsantre olmamız çok daha kolaylaşır.

Türkçe ve yabancı şarkı listeleri ile popüler müzik sayfalarını inceledik; eleştirmenlerden tam not alan, günümüzün en iyi şarkıları arasında yer alan parçalardan listeler hazırladık.

Sizce yolculukta ne dinlenir? Mesela güneye giderken arabada dinlenecek şarkılar listesi hazırlıyor musunuz ya da spor sırasında neler dinliyorsunuz? Onlardan sıkıldınız mı? Listelerinizin eskidiğini düşünüyorsanız aşağıdaki başlıklardan yararlanabilirsiniz.

Türkçe Yol Şarkıları: Uzun Yolların Dostları

Türkçe Yol Şarkıları: Uzun Yolların Dostları

Müzik yola ve yolculara eşlik eden en iyi dostlardan biri. Türkçe pop dünyasında 2018 ve 2019 yılında yayınlanmış eserlerden seçtiğimiz 5 şarkıyı yolculuk listelerinize eklemeyi unutmayın. İyi yol müzikleri arıyorsanız onları buldunuz!

1- Nil Karaibrahimgil - Burası İstanbul

Nil Karaibrahimgil’i kim sevmez? Bizce herkes sever. Onun sesi her yere yakışıyor, özellikle de yollara. Organize İşler Sazan Sarmalı’nda film müziği olarak kullanılan “Burası İstanbul” şarkısı, uzun bir yolculuktan sonra tam da İstanbul’a varmışken açılacak bir eser.

2 - Buray - Kabahat Bende

Sony Music etiketiyle yayınlanan “Kabahat Bende” şarkısı, sahil yolunda sürüş deneyimi yaşarken dinlenecek en güzel şarkılar arasında. Buray’ın kendine has sesi ve içli lirikleri, sizi kesinle havaya sokacak.

3 - Jabbar - Gel Desem

EMI Records etiketiyle 2018 yılında yayınlanan “Gel Desem” şarkısı, sakin elektronik altyapısı ve Jabbar’ın puslu sesi ile tam bir yol şarkısı. Sesi açın ve kendinizi Jabbar’ın insanı içine alan nağmelerine ve liriklerine bırakın…

4 - Gaye Su Akyol - İstikrarlı Hayal Hakikattir

Son dönemlerin Türk saykodelik müzik dünyasının önemli isimlerinden Gaye Su Akyol, elektro bağlama ve elektronik altyapılar eşliğinde bize sıra dışı zihnini açıyor. Uzun yolda doğa manzaraları eşliğinde bu şarkının mükemmel gideceği çok açık.

5 - Mustafa Sandal - Gel Bana

Mustafa Sandal’ın DMC müzik etiketiyle yayınlanan “Gel Bana” şarkısı, tatlı gitar ritimleri ve insanı dansa davet eden perküsyonlarla süslenmiş. 90’lı yıllardan beri pop dünyasının en önemli isimlerinden olan Mustafa Sandal, “Gel Bana” eseri ile yolda dinlenecek şarkılar listelerine renk katmaya devam ediyor.

Yabancı Yol Şarkıları: Manzaraları Notalarla Renklendirin

Yabancı Yol Şarkıları: Manzaraları Notalarla Renklendirin

Yolculuklarda ya da yamaç paraşütü gibi bir ekstrem spor etkinliğinde manzaranın tadını çıkarmak için seçtiğimiz en iyi yabancı pop şarkıları ile devam ediyoruz.

1 - Billie Eilish - bad guy

Son dönemin en dikkat çeken pop isimlerinden Billie Eilish, 2019’da çıkardığı “When We Fall Asleep, Where Do We Go?” albümü ile şimdiden milyonlarca dinlendi bile. Müziklerinde sadeliğin zenginliğini kullanan Billie Eilish, “Bad Guy” şarkısında da prensibinden ödün vermiyor.

2 - P!nk - Hustle

RCA Records adıyla Mart 2019’da yayınlanan “Hustle”, P!nk hayranlarından tam not aldı. Maceranıza renk katacak hareketli bir parça arıyorsanız “Hustle” şarkısını dinlenecek şarkılar listenizin üst sırasına ekleyebilirsiniz.

3 - Sofi Tukker - Fantasy

Ultra Records etiketiyle 2019 yılının Mart ayında yayınlanan “Fantasy” şarkısı, uzun yolculuklara keyifli ritimler ve hülyalı bir ses eklemek isteyenlere hitap ediyor.

4 - Dermot Kennedy - Power On Me

Ekim 2018’de UMGRI Interscope adına yayınlanan “Power On Me”, Dermot Kennedy’nin puslu ve etkileyici sesini dinleyicileri ile buluşturuyor. Yolda, tatilde ya da sporda keyifli bir sese ihtiyaç duyarsanız Dermot Kennedy iyi bir seçim olur.

5 - Sia - I’m Still Here

Konu günümüzün en başarılı vokallerine geliyorsa Sia’dan mutlaka bahsedilir. Ekim 2018’de Atlantic Records etiketi ile çıkardığı “I’m Still Here” şarkısı ile yeni bir hite imza atan Sia, sadece yolculuklarda değil, hayatın her alanında dinlenecek bir şarkıcı. Şarkının sözleri ise insanı kesinlikle harekete geçiriyor.

Ortaya Karışık Spor Müzikleri: Harekete Geçin!

Ortaya Karışık Spor Müzikleri: Harekete Geçin!

Spor yaparken insan enerjik hissetmek ister. Bu da tempolu ve motive edici kompozisyona sahip şarkılarla mümkün olur. Trap ve rap türlerinin yanı sıra elektronik müzik türü de enerjik ve agresif hissetmek için birebir.

1 - Lizzo - Tempo (Ft. Missy Elliot)

Spor şarkı listeleri kadar tatil şarkıları ile hazırlanan listelerde de kendini gösterebilecek bir parça ile devam ediyoruz. Lizzo ve Missy Elliot’ın beraber çalışarak ortaya çıkardığı “Tempo”, hayatın her anında size yükseltmeye hazır.

2 - Denzel Curry - Black Metal Terrorist

Ekstrem sporlara çok yakışan bir müzik türü varsa o da Hip Hop. Bu kültürün ünlü isimlerinden Denzer Curry, agresif lirikleri ve beat’leri ile enerjinizi maksimuma ulaştıracak. Kulaklığınızı takın ve mücadelenin tadını çıkarın!

3 - Pional - Tempest

Tempolu bir şekilde koşarken size ritminizi korumanızı sağlayacak şarkılar lazım. Bu tür şarkılar da elektronik/dans türünde çok. Mesela 2018 yılında yayınlanan “Tempest”. Hızlı, enerjik ve ritmik; yani spor yaparken sizi havaya sokacağı kesin.

4 - Yuksek - L’Odyssée Remix

Elektronik müzik denilince DJ’ler ön plana çıkıyor. Mesela remix ve prodüksiyonları insanları dans pistinde uçuran Yuksek. 2019 yılında yayınladığı “L’Odyssée” insanı en yorgun anında bile yerinden kaldırıp harekete geçirecek güçte.

5- Chemical Brothers - Free Yourself

Elektronik müzik dünyasının dev ismi Chemical Brothers, her albümü ile enerjik hissetmek ve harekete geçmek isteyenlerin beklentilerini karşılıyor. Grubunun 2018 yılında yayınladığı “Free Yourself”, enerjinizi en üst noktaya çıkaracak. Bizden söylemesi!

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar