Kapadokya’ya adım atmak, adeta bir masal dünyasına adım atmak gibidir. Eşsiz manzarası, birbirinden güzel doğa harikaları ve nostaljik havasıyla ruhunuza iyi gelecek birçok aktiviteye sahip. Yeryüzünün özgün bir parçasına sahip Kapadokya’da gerçekleştirebileceğiniz en iyi aktiviteleri sizler için derledik.

1. Balon Uçuşları ile Gökyüzüne Masalsı Bir Yolculuk Yapın

Balon Uçuşları ile Gökyüzüne Masalsı Bir Yolculuk Yapın

Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ’ın miras bıraktığı lavlar ile oluşan peri bacalarını ve onlarca ilginç doğal yapıları, sizi saran gökyüzünden izleyebilmek harika olmaz mı? Gününüzü güzelleştirmek, yaşamınızda unutulmaz bir anı oluşturmak için Kapadokya’nın balon uçuşlarını mutlaka denemelisiniz. Gün doğumunu izleyerek gökyüzünde keyifli anlar geçirirken Ürgüp, Göreme, Avanos gibi Kapadokya’nın muhteşem yerlerini görme şansı elde edebilirsiniz.

2. Aksiyonu 4X4 Safari ile Tüm Bedeninizde Hissedin

Aksiyonu 4X4 Safari ile Tüm Bedeninizde Hissedin

Kapadokya’nın ihtişamını, safari turlarında aksiyon keyfi ile de deneyimleyebilirsiniz. Gün doğumu ve gün batımındaki eşsiz manzarayı 4X4 safari turunun verdiği heyecanla izleyebilmek, daha zinde ve dinamik hissetmenize yardımcı olacaktır. Yaşamınıza biraz hız ve eğlence katmak istiyorsanız, Kapadokya’da bir safari macerası tam size göre!

3. Deve Turları ile Renkli Coğrafyayı Sakin Adımlarla Keşfedin

Deve Turları ile Renkli Coğrafyayı Sakin Adımlarla Keşfedin

Peri bacaları, Kapadokya evleri, güvercinlikler ve volkanik taşlardan oluşan nice doğal yapılar… Bu güzelliklerin seyri için biraz yavaşlamaya ne dersiniz? Kapadokya’da katılacağınız deve turları ile sakin adımların getireceği keşif ve merak duygunuz, ilginç yapılara olan hayranlığınızı arttıracak. Bu renkli bir coğrafyada, sonsuzluğa doğru giden bir kervandaymış gibi hissetmeniz mümkün.

4. Özgün Bir Yeryüzü Yolculuğu için Vadi Yürüyüşlerine Katılın

Özgün Bir Yeryüzü Yolculuğu için Vadi Yürüyüşlerine Katılın

Kapadokya’yı yeryüzünün özgün bir parçası haline getiren doğası, sadece peri bacaları ile sınırlı değil. Katılacağınız Vadi Yürüyüşleri ile bölgenin eşsiz güzelliklerine yakından bakabilirsiniz. Bir yeraltı şehri olan Derinkuyu, bölgenin en derin ve en büyük kanyonu olan Ihlara Vadisi, eşsiz güzelliği ile çevresinde kilometrelerce yürümek isteyebileceğiniz Melendiz Nehri ve Üçhisar Güvercinlik Vadisi Kapadokya’yı bir doğaya yolculuk merkezi haline getiriyor. 

Vadi Yürüyüşleri aktivitenizde ayrıca tarihi Selime Manastırı ve Ihlara Vadisi’nde bulunan Ağaçaltı Kilisesi ile de tanışabilirsiniz. Öte yandan lezzetli yöresel yemekleriyle Belisırma Köyü’nü, panoramik seyir noktası ile Göreme Kasabası’nı ve Kapadokya’nın taş atölyelerini de bu aktivite ile keşfetmeniz mümkün.

5. ATV Turlarında Macerayı Ruhunuzda Hissedin

ATV Turlarında Macerayı Ruhunuzda Hissedin

Ruhunuza renk katacak bir ATV turunda; rüzgarın, güneşin ve kumun hızınıza eşlik etmesine izin verin. Macerayı saf haliyle yaşayabileceğiniz bir ATV turunu; doğanın Kapadokya’ya hediye ettiği ilginç yapılar ve eşsiz bir manzara eşliğinde gerçekleştirmek, gününüzü daha anlamlı bir hale dönüştürmenize yardımcı olacak.

6. Kültür Turları ile Doğanın Sürpriz Yapılarına Daha Yakından Bakın

Kültür Turları ile Doğanın Sürpriz Yapılarına Daha Yakından Bakın

Kültür turlarında karşılaşabileceğiniz, kayaların işlenmesiyle inşa edilmiş şirin Kapadokya evleri sizi bir masal diyarında olduğunuza inandıracak! Paşabağ Vadisi’nde Kapadokya’nın en büyük peri bacaları ile tanışabilir, Avanos’ta bulunan ve Hayal Vadi olarak da bilinen Devrent Vadisi’nde şaşırtıcı bir şekilde deveye benzeyen peri bacası kalıntıları ile karşılaşabilirsiniz. Göreme Esentepe Panoramik Seyir Noktasını da bu aktiviteyle de keşfedebilirsiniz.

Göreme ve Avanos’ta bulunan Açık Hava Müzesi’nde geçmiş medeniyetlerin izini sürmek, sizin için harika bir deneyim olacak. Tarihi manastır ve kiliseleri bulunan Kapadokya’yı bir de bu yönüyle keşfetmek, tarihe olan bakış açınızı genişletecek. Ayrıca yöreye özgü sanatları yakından incelemek için çömlek atölyelerini ziyaret edebilir, çamurun bir yaşam malzemesine dönüşme yolculuğuna eşlik edebilirsiniz.

7. Kapadokya’nın Nostalji Havasını Klasik Araç Turları ile Keşfedin

Kapadokya’nın Nostalji Havasını Klasik Araç Turları ile Keşfedin

Geçmişin modasına ait araçlarla, geçmişten gelen doğal güzellikleri; günümüz Kapadokya’sında keşfetmenin tadını çıkarın. Nostalji havasında bir Kapadokya turu için sadece klasik aracınızın rengine karar vermeniz yeterli. Sonrasında kendinizi, Kapadokya’nın eşsiz manzarasına bırakabilir, doğanın ruhunuza iyi gelecek yanını seyre dalabilirsiniz.

Kapadokya’nın Keyfini Bucketlist ile Çıkarın

Kapadokya’daki masal diyarında hem eğlenceli hem de huzur dolu bir maceraya hazır mısınız? Kendinizi özgür hissedeceğiniz, sakinlik ve nostaljiyi doyasıya yaşayacağınız birbirinden keyifli turlarla unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Kapadokya’nın eşsiz güzellikleriyle tanışmak ve “hayat böyle güzel” dedirten deneyimleri keşfetmek için Bucketlist’in fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Siz de Bucketlist’in eğlence vaadeden ATV ve safari turlarına katılabilir, klasik arabalarla mükemmel manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kapadokya’nın keşfetmek ve macerayı doyasıya yaşamak istiyorsanız, Bucketlist’i hemen şimdi keşfedin!

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar