Tek başına yapılacak şeyler oldukça eğlenceli olabilir. Neden olmasın ki? Sadece sizin zevkleriniz ön planda olacak. Neyi yapacağınız ya da nereye gideceğiniz tamamen size kalacak. Tek başınıza yapacağınız şeyler belki arkadaş ekibi olarak yapacağınız şeyler kadar şen şakrak olmayabilir, ama çok daha eğitici ve öğretici olacağı kesin.

İnsan tek başına neler yapabilir? Seçenekler sınırsız aslında. Spor salonuna gidebilir, bir enstrüman çalmayı öğrenebilir, yurt dışı seyahatine çıkabilir veya yeni bir dil öğrenebilir. Arkadaşsız yapılacak şeyler konusuna biz heyecan konsepti ile yaklaşacağız. Bu noktada tek başına yapılacak sporlar, özellikle ekstrem sporlar öne çıkıyor.

Yalnızken Yapılacak Şeyler: Harekete Geçin

Yalnızken Yapılacak Şeyler: Harekete Geçin

Kendi başınıza bir şeyler yapmanın keyfi çok ayrı. Sınırsız özgürlüğe kim hayır diyebilir? Kimseye bağlı kalmadan seyahat etmeyi hiç denediniz mi? İnsana yeni bir bakış açısı kazandırır. Daha önce arkadaşsız yapılacak şeyler konusunda tecrübe edinmediyseniz harekete geçmenin vakti gelmiş demektir.

1 - Bungee Jumping: Heyecanı Doruklarda Yaşayın

Bungee Jumping: Heyecanı Doruklarda Yaşayın

Klasik ölmeden önce yapılması gereken şeyler listesinden bir kavram ile başlıyoruz: Bungee jumping. Boşluğa düşme heyecanını en pratik şekilde yaşayabileceğiniz bungee jumping için gidilebilecek birçok tesis var. Üstelik korkmanıza hiç gerek yok. Hepsi tamamen güvenli ve tamamen yeni bir deneyim.

Yükseklik korkunuz varsa onu hayatınızın gerisinde bırakmaya hazır olun. Boşluğa düşerken artık hiçbir şey sizin için önemli olmayacak. Tüm sorunlarınız ve zihninizi meşgul eden her şey boşlukta o anlığına silinecek. Daha önce tatmadığınız bir adrenalin seviyesi ile karşı karşıya kalacaksınız. İşte, bungee jumping böyle bir şey.

2 - Bir Dağcılık Kulübüne Katılın

Bir Dağcılık Kulübüne Katılın

Dağcılık, sadece yeterince tecrübe kazanınca yalnız başınıza yapabileceğiniz bir ekstrem spor. Aslında tek başınıza yeni bir şeylere başlamak istiyorsanız da dağcılık size yeni bir hayat sunabilir. Çünkü her ne kadar bir ekiple yola çıkıyor olsanız da dağlardaki özgürlük ve yalnızlık çok başkadır. Orada herkes kendi sınırını bilir ve karşısındakinin yalnızlığına saygı gösterir. Üstelik dağlarda heyecan asla bitmez! Tabii ki burada unutmamanız gereken önemli bir şey var: Dağcılık, tek başına tehlikeli olabilir.

3 - Spor Salonuna Yazılın

Spor Salonuna Yazılın

Yalnız başına yapılacak ve hem zihnen hem de fiziken sizi en geliştirecek aktivitelerden biri, spor salonuna yazılmak. Karın kası ya da bacak kaslarınızı geliştirmek istemez miydiniz? Kendinize bir spor salonu üyeliği alın ve tek başınıza spor yapmaya başlayın. Vücudunuz geliştikçe mutluluk katsayınız artacak ve kendinize olan güveniniz daha da artacak.

Peki, heyecan bunun neresinde? Heyecan, hormonal bir durum. Spor yaptıkça endorfin sağladığımız bir gerçek. Siz spora devam ettikçe daha zorlayıcı bir egzersiz fikri sizi heyecanlandırmaya başlayacak.

4 - Yamaç Dalışı (Cliff Diving) Yapın

Yamaç Dalışı (Cliff Diving) Yapın

Yüksek tepe ya da kayalıklardan derinliği uygun olan sulara atlamaya yamaç dalışı deniyor. İlk kez deneyimleyecek olanlar, öncelikle daha küçük mesafelerden suya atlamalı. Burada en önemli nokta, suya nasıl dalacağınızı biliyor olmanız. Suya yükseklerden dalmak için en iyi yöntemlerden biri kırlangıç tekniği.  

Yamaç dalışı çok kısa süren bir heyecan olsa da oluşturduğu ferahlık ve coşku hissi paha biçilemez. Türkiye’de özellikle Ölüdeniz çevresinde yamaç dalışı yapabileceğiniz yerler mevcut. Unutmayın, 4 veya 5 metreden daha yüksek mesafelerden suya dalmak profesyonellik gerektirir.

5 - Via Ferrata ile Dengenizi Mükemmelleştirin

Via Ferrata ile Dengenizi Mükemmelleştirin

Via Ferreta, Birinci Dünya Savaşı’nda İtalyan askerlerin dağları pratik bir şekilde aşmak için kullandığı bir yöntem. Aşılması gereken bir dağlık yol boyunca tel, demir ve ip kullanarak sabit bir yol oluşturulmasına Via Ferrata deniyor. Kaya tırmanışı ile tepe yürüyüşü arasında kalan bu spor ile ilgili Erzincan’da bir tesis var. Türkiye’nin ilk ve en uzun Via Ferrata’sı burada yani.

Erzincan’da Via Ferrata yapmak size çekici geldiyse gitmeniz gereken yer Kemaliye ilçesi. Via Ferrata, hem heyecanlı hem de oldukça zorlayıcı. Gücünüzü ve dayanıklılığınızı test edeceğiniz, heyecanı yaşayacağınız ve tek başınıza yapabileceğiniz bir etkinlik arıyorsanız Via Ferrata’yı denemeniz iyi olur.

6 - Dağ Bisikletçiliği ile Tabiatın Güzelliklerine Doğru Pedal Çevirin

Dağ Bisikletçiliği ile Tabiatın Güzelliklerine Doğru Pedal Çevirin

Özellikle yaz aylarında evde tek başına durmak sıkıcı olabilir. Yaz mevsiminde tabiat ise çok heyecanlı olur. Tüm canlılar yüksek enerjinin tadını çıkarır, bitkiler tüm albenilerini sergiler ve doğa tüm renkleri ile dünyayı güzelleştirir. Doğa sizde heyecan yaratıyorsa bir dağ bisikleti edinin ve doğaya doğru pedal çevirin.

Dağ bisikletçiliği aynı zamanda zorlayıcı bir spor. Yeni başlayacaksanız öncelikle kısa mesafelere pedal sürerek kondisyonunuzu arttırın. Böylece zaman içerisinde çok daha uzun mesafeleri kat edebilecek seviyeye gelebilirsiniz.

7 - Zipline ile Adrenalini İçinizde Hissedin

Zipline ile Adrenalini İçinizde Hissedin

Zipline, yüksek bir yerden alçak bir yere doğru bağlanmış çelik halat üzerinden gerekli ekipmanları kuşanmış bir şekilde yer çekimi gücünü kullanarak hareket edilmesini amaçlayan bir tür ekstrem spor. Doğanın içinde heyecan yaşamayı seviyorsanız Türkiye’deki zipline rotalarına doğru harekete geçebilirsiniz.

Zipline sporu ile heyecanı yükseklerde yaşamak için gitmeniz gereken yerlerden bahsedelim. Mesela Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bir tane tesis mevcut. 25 metre yükseklikteki zipline hattı üzerinden 530 metrelik bir heyecan yolculuğu burada sizi bekliyor.

Rize’nin doğası ile meşhur Ayder bölgesinde de 75 metre yüksekliğinde bir zipline hattı var. Uzunluk ise 160 metre. Yükseklerden Ayder Yaylası manzarası ise kesinlikle nefes kesici.

Hazır yolunuz Karadeniz’e düşmüşken rotanızı Artvin’e çevirirseniz Borçka Barajı üzerine kurulu 385 metre uzunluğundaki zipline hattı ile ferahlatıcı bir heyecan deneyimi de yaşayabilirsiniz.

8 - Yıldızları İzleyebileceğiniz Bir Yere Gidin

Yıldızları İzleyebileceğiniz Bir Yere Gidin

Gökyüzündeki milyonlarca yıldızı görmek zihnimizde heyecan uyandırır. Üstelik ülkemizde yıldızları izlemek için gidebileceğiniz birçok nokta var. Gökyüzünde kayan, dans eden ve bir görünüp bir yok olan yıldızları izlerken tıpkı bir aksiyon filminde gibi hissedeceksiniz. Biraz da hayal gücünüzü kullanın, gökyüzünde pek çok imge size görünecek…

Yıldızları izlemek insanın tek başına kalıp kafasını dinlemesi ve hayat hakkında düşünmesi için mükemmel bir plan. Heyecan kısmı ise gökyüzünde. Yıldızlar hayallerin gerçekleşeceğini fısıldarken kim heyecanlanmaz ki?

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar