Doğayı kucaklayarak alacağınız bir nefes, size ömrünüzün en güzel anlarından birini hediye edebilir. Dalyan’da toprağa dokunmak, uçsuz maviliklerdeki huzuru hissetmek, tarihin küçük de olsa bir bölümü ile tanışmak, emin olun ruhunuza çok iyi gelecek! Bu noktada, Muğla’nın Dalyan ilçesinde yapabileceğiniz keyifli aktiviteleri sizler için derledik.

1. İztuzu Plajı’nda Yavru Caretta Carettaları Ziyaret Edin

İztuzu Plajı’nda Yavru Caretta Carettaları Ziyaret Edin

İztuzu Plajı yine bir diğer adıyla Turtle Beach, 2008 yılında The Times Gazetesi’nin Yeşil Alanlar Gezi Ödüllerinde Avrupa’nın En İyi Açık Alanı olarak yerini almış ve popülerliğini arttırmıştı. Tatlı su ve deniz suyu arasında, yaklaşık 4.5 km uzunluğa sahip İztuzu Plajı’nın ödüle sahip olmasının yanı sıra diğerlerinden ayıran bir özelliği bulunuyor: Yavru caretta carettalar! 

Doğanın içerisinde sakin ve huzurlu bir tatil geçirirken bu şirin canlıların yaşamlarına tanıklık ettiğinizi bir düşünsenize! Unutulmaz bir tatil anısı tadında olacak bu plajın biraz gerisinde ise kaplumbağalar için DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) tarafından organize edilmiş bir hastane bulunuyor. Bu hastaneyi  ziyaret edebilir, dilerseniz gönüllü olarak çalışmalara da katılabilirsiniz.

2. Kargıcak’ta Gün Doğumu ve Gün Batımını Kano Yaparak İzleyin

Kargıcak’ta Gün Doğumu ve Gün Batımını Kano Yaparak İzleyin

Güne güzel başlamak ve güzel bitirmek, o gününüzü unutulmaz kılmanın en iyi yoludur. Siz de tatilinizi unutulmaz kılmak için Dalyan’daki Radar Tepesi’ne çıkıp muhteşem gün doğumunu ve gün batımını izleyebilirsiniz. Üstelik bu tepeden plajı, Dalyan Kanalı’nı, Köyceğiz Gölü’nü, Çandır Tepesi, Sülüngür Gölü’nü seyredebilirsiniz. 

Kano yapma gibi bir planınız varsa, ayrıca İztuzu Plajı ve Aşı Koyu arasında kalan Kargıcak Koyu (Bacardi Koyu)’nu tercih edebilirsiniz. Kara Salih de denilen bu koy, henüz herkesçe keşfedilmemiş bir yer ve sizin için sessizliğin ve sakinliğin doğanın bir parçası olduğuna karar verebileceğiniz huzurlu bir alan olabilir. Sea Kayak Turlarına katılarak gün doğumunu ve gün batımını masmavi koylarda kano üzerinden izleyebilirsiniz.

3. Kaunos Antik Kentinde Tekne Turu Yaparak Tarihe Tanıklık Edinin

Kaunos Antik Kentinde Tekne Turu Yaparak Tarihe Tanıklık Edinin

Kaunos Antik Kenti’nin, Genç Tunç Çağı’na kadar uzanan tarihi bir geçmişi bulunuyor. Öyle ki bu tarihi yer 2014 yılında Unesco Dünya Mirası Geçici listesinde bile yerini almış.  Cephe mimarisine sahip olması, Kaunos Kaya Mezarlarını diğer tüm mezarlardan ayıran bir özellik olarak öne çıkarıyor. Bu özelliği ile ziyaretçilerin bizzat ulaşımına izin vermese de tekne turları ile kendini yakından görebilme şansını tanıyor. Dalyan merkezden net olarak görülebilen 6’lı kaya mezarları haricinde toplam 167 tane daha kaya mezarı bulunuyor. Geçmişe bir yolculuk yapmak isterseniz, bu antik liman kentini ziyaret etmelisiniz. Bu ziyaretinizde agora, tiyatro, çeşme, yazıtlar ve diğer tarihi kalıntılar ile tanışabileceğiniz için fotoğraf makinanınızı yanınızdan ayırmamanızı tavsiye ederiz.

4. Sülüngür Gölü’nde Safari Yapın

Sülüngür Gölü’nde Safari Yapın

İztuzu Plaj’ına gittiyseniz, hemen sağında kalan Sülüngür Gölü’nü es geçmemelisiniz. Dalga ve akıntıların koy ağzını kapatmasıyla oluşan ve adeta saklı bir cennet olan bu gölde aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte piknik yapabilir, manzaranın keyfine varabilirsiniz. Üstelik göl çevresinde bisiklet sürerek harika bir aktivite yapabilirsiniz. Eğer yürümeyi sevmiyorsanız, gün batımına doğru 4×4 Safari turlarına katılarak doğal güzellikleri hiç yorulmadan seyredebilirsiniz.

5. Toparlar Şelalesi’ni Doğa Yürüyüşü Yaparak Seyredin

Toparlar Şelalesi’ni Doğa Yürüyüşü Yaparak Seyredin

Araçlarla girilemeyen ve ince patikaları nedeniyle az kişinin uğradığı bir yeri keşfetmeye ne dersiniz? Küçük, doğal bir göl alanına da sahip Toparlar Şelalesi, tatiliniz için serin bir dinlenme yeri olacaktır. Zorlu yollardan geçip sonunda eşsiz bir manzarayla karşılaşmak sizi bir ödül gibi gelecektir. Toparlar Şelalesi çevresinde kamp yapabilir, doğa ile iç içe olmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Ormanın el değmemiş güzelliklerini gezerek görmek istiyorsanız, canyoning aktivitelerine katılmayı sakın unutmayın! Böylece, profesyonel bir rehber eşliğinde hem gezebilir, hem de yorulduğunuz zaman masmavi sulara atlayarak serinleyebilirsiniz.

6. Dalaman Çay’ında Rafting Heyecanını Yaşayın

Dalaman Çay’ında Rafting Heyecanını Yaşayın

Adrenalin dolu bir tatil planında olmazsa olmaz aktivitelerden biri de rafting yapmaktır. Dalaman Çay’ı ise eşsiz güzellikleri ve hırçın sularıyla bu deneyime adeta sizi davet ediyor! Adrenalinin doruklarını yaşarken aynı zamanda kuşların seslerine eşlik edecek ve yemyeşil orman görüntüsüyle sakinlik ve heyecanı aynı anda deneyimleyecebileceksiniz. Profesyonel rehberlerle bu deneyime ortak olmak ve maceranın tadını çıkarmak için şimdiden bu deneyimi tatil planınıza eklemenizi tavsiye ederiz.

Tatil Keyfini Bucketlist ile Çıkarın!

Doğa ile iç içe bir tatil yaparak, ömrünüzün en güzel anlarından birini kendinize hediye edebilmek tahmin edeceğinizden çok daha kolay. Muğla’nın sakin incisi Dalyan’ı keşfetmek ve hem huzurlu hem de macera dolu bir tatil için Bucketlist’in ‘hayat böyle güzel’ dedirten deneyim fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Doğa yürüyüşünden rafting heyecanına, kano keyfinden safari turlarına kadar çeşitli aktivitelere profesyonel rehberler eşliğinde katılabilirsiniz. Siz de bu maceraya ortak olmak istiyorsanız, hemen şimdi kaydolarak yerinizi ayırtın!

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar