Kurumsal bir şirkette çalışmak ve bunun sonucunda düzenli olarak ofise gitmek, birçok kişinin gündelik hayatının bir parçası olmaktadır. Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte çalışma modelleri çeşitlilik göstermeye başlamıştır. Bazı firmalar birkaç gün ofise gidip birkaç gün uzaktan çalışma (hibrit) modeliyle devam ettiği gibi, bazıları tamamen online çalışma düzenine geçmiş, bazıları ise çalışanlarını haftanın beş günü ofisten çalışmaları için yönlendirmiştir.

Firmanızda, çeşitlilik gösteren bu çalışma modeli türlerinden hangisi uygulanıyor olursa olsun, değişmeyen bir gerçek vardır ki o da çalışanların motivasyonu ve mutluluğunu daima yüksek ve ön planda tutmak gerekliliğidir ve bu durumda motivasyon etkinlikleri ön plana çıkmaktadır.

Çalışan Motivasyonu Neden Önemlidir?

Çalışan Motivasyonu Neden Önemlidir

Çalışanların mutlu bir iş yaşamı sürdürmesi ve yaptığı işten, bulunduğu ortamdan keyif almasına bağlı olarak iş motivasyonunun yükselmesi çift taraflı fayda sağlayan bir durumdur. Böylelikle hem çalışan kişi şirketinizden memnun olarak çalışma hayatını mutlulukla devam ettirecek hem de işin kalitesini yükseltip güncel olarak çalıştığı firmaya olan bağlılığı artacaktır. 

Motivasyonu yüksek ve iş yaşamından memnun bir çalışan, firmanın kurumsal hayatta başarılı olması için olmazsa olmaz noktalardan birisidir. Çalışanlarınızın mutlu olmadığı bir iş ortamında gerçekleştirilen faaliyetlerin nitelikli olması, uzun vadede ne yazık ki mümkün değildir. Bu yazımızda size, çalışanlarınızın motivasyonunu arttırmaya yönelik çeşitli kurumsal aktivite örnekleri, motivasyon etkinlikleri ve yeni fikirler sunacağız.

8 Farklı Aktivite ve Deneyim Önerisi

Gerek ofis ortamında, gerekse dışarıda buluşulan toplu bir alanda çalışanlarınıza sunabileceğiniz pek çok farklı motivasyon etkinlikleri çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları düşük bütçeli, bazıları daha yüksek bütçeli olabilir ancak amacınıza ve bütçe durumunuza uygun bir aktivite bulmanız Bucketlist ile oldukça kolay!

İnteraktif Oyunlarla Eğlence

Ofis ortamı, sürekli olarak işin, toplantıların ve gelecek haftanın iş planlarının konuşulduğu bir ortamdan ibaret olduğunda çalışanlarınız için boğucu bir hal alabilir. Ara sıra işe mola vermek ve yoğun toplantılar sonrası işten bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyen çalışanlara yönelik ofiste kurabileceğiniz interaktif oyun çeşitleri mevcuttur.

Kafeterya ya da serbest alan gibi bölgelere kurabileceğiniz langırt masaları, tenis masası, dart tahtası gibi oyun araç gereçlerini temin edebilir ve kısa bir süreliğine de olsa çalışanlarınızın ihtiyaç duyduğu dinlenme ve eğlenceyi sağlayabilirsiniz. Langırt ve masa tenisi gibi oyunlar eşli halde oynanan oyunlar olduğundan, sadece çalışan motivasyonunu yükseltmeye değil, aynı zamanda iş arkadaşları arasındaki ilişkiyi geliştirmek açısından da faydalı olmaktadır.

Seramik Atölyesi ile Stres Atmak

Seramik Atölyesi ile Stres Atmak

Herkesin uygun olduğu bir günde, birkaç saatliğine de olsa gerçekleştirilecek bir seramik atölyesi pek çok çalışanın ilgisini çekebilir ve yüksek katılım gösterilmesine neden olabilir. Bir atölyeyle anlaşıp randevu alarak yer ayırtabilir ve zamanı geldiğinde çalışanlarınız ile birlikte katılım göstererek seramik sanatına dair yeni bilgiler edinebilirsiniz.

Yeni bir deneyim sahibi olmak birçok kişi için mutluluk vericidir. Seramik sürecinde gerçekleşen çamur şekillendirme, fırına verme, pişirme ve boyama gibi süreçler hakkında belki de hiç bilmedikleri bilgileri öğrenecek olan çalışanlarınızın kendileri için yeni bir hobi keşfetmesine katkıda bulunabilirsiniz. 

Resim Kursları ile İşin Yoğunluğunu Unutun

Resim Kursları ile İşin Yoğunluğunu Unutun

Motivasyon etkinliklerinden bir diğeri olan resim kursu atölyeleri; karakalem, suluboya, ebru, akrilik boya gibi birçok seçeneğin ve alanında tecrübeli öğretmenlerin bulunduğu harika bir aktivite ortamı olabilir. Çalışanlarınızla birlikte keyifli vakit geçirirken sanata dair yeni şeyler öğrenebilirsiniz. 

Bolca seçeneğin bulunması ve herkesin ilgisini çeken alana doğru yönelmesi, aktiviteden olabildiğince fazla kişinin maksimum verimi alması açısından önem teşkil etmektedir. Atölyedeki edinilen resim kursu bilgilerini eğlenceli bir sunu haline getirerek paylaşmak, gün sonunda herkesin ortaya çıkardığı eserle birlikte fotoğrafını çekmek ve bunu kurumsal firmanızın hesabında yayınlamak gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

Yemek Atölyeleri: Eğlence ve Ziyafet Bir Arada

Yemek Atölyeleri: Eğlence ve Ziyafet Bir Arada

Gurme deneyimlerinin de çalışan motivasyonunu arttırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu unutmayın! İyi bir yemek ve iyi bir tatlının mutlu edemeyeceği insan yoktur, çalışanlarınıza her zamankinden daha farklı etkinlikler sunmak, güzel motivasyon etkinlikleri gerçekleştirmek ve herkesin keyif alacağına emin olduğunuz bir kurumsal etkinlik düzenlemek istiyorsanız yemek atölyelerini kesinlikle listenize eklemelisiniz.

Usta aşçıların önderliğinde gerçekleşen başarılı bir tadım etkinliği, gün sonunda herkesi memnun edecektir. Akdeniz, Ege ve Karadeniz mutfağı üzerine farklı yemek atölyeleri deneyimleyebilir, çikolata ve dünya tatlıları atölyelerini de değerlendirerek çalışanlarınızla birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz. Motivasyon etkinlikleri arasında popülerleşen yemek atölyelerine her geçen gün daha fazla talep gelmektedir.

Müze Gezileri

Müze Gezileri

Bulunduğumuz toprakların geçmişini daha yakından tanımak ve genel kültür bilgimizi arttırmak için başvurulabilecek en iyi yollardan biri müze gezileridir. Türkiye, binlerce yıllık tarihi ve doğal yapısıyla bünyesinde sayısız müzeyi bulunduran, kültürlerin harmanlandığı bir cennettir. Görmek istediğiniz şey ne olursa olsun, özellikle İstanbul’da isteğinizle uyuşan bir müze bulmanız oldukça kolaydır.

Müze gezileri, çalışanların kültür bilgisini arttırmak açısından oldukça tatmin ve memnun eder. Farklı kurumsal deneyimler sunmak ve iyi motivasyon etkinlikleri düzenlemek adına şirket içi etkinlikler listenize müze ziyaretlerini de ekleyebilir ve çalışanlarınızla birlikte oldukça kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Boğaz Turları ile Keyifli Dakikalar

Boğaz Turları ile Keyifli Dakikalar

Şehrin ışıklarıyla bezenmiş İstanbul boğazını izleyerek dalgaların sesi eşliğinde yenen bir yemek, birçok kişinin tecrübe etmek istediği bir hayaldir. İstanbul’un ve Marmara denizinin tüm güzelliği önünüzdeyken edilen sohbetlerin ve yenilen yemeklerin, çalışanlarınıza unutulmaz bir deneyim yaşatacağı gerçektir. 

Tur kapsamında tüm boğazı gezerek keyifli zaman geçirebilir ve çalışanlarınızla sohbet ederek bağlarınızı arttırabilirsiniz ve şirketiniz bünyesinde bulunan motivasyon etkinliklerini çeşitlendirebilirsiniz.

Mum Yapım Kursları

Mum Yapım Kursları

Kurumsal deneyimlere yeni bir soluk getirmek ve çalışan motivasyonu için düzenlediğiniz birbirinden farklı, rengarenk motivasyon etkinlikleriyle ön plana çıkmak için değerlendirebileceğiniz bir diğer seçenek mum yapımı atölyesidir.

Mum yapımı, özellikle son yıllarda gittikçe popüler hale gelen bir alan olmuştur ve bu alana karşı olan ilgi her geçen günle birlikte artmaktadır. İyi bir eğitmen eşliğinde gerçekleşebilecek bir mum yapım atölyesinin sonunda; çalışanlarınız renkli ve şekilli mumlara sahip olacak, bir mumun oluşmadan önceki tüm aşamalarına hakim hale gelecek ve en önemlisi farklı bir tecrübe kazanmış olmanın mutluluğu ile günü bitirecektir.

Doğa Yürüyüşleri ile Sakinlik

Doğa Yürüyüşleri ile Sakinlik

Dur durak bilmeyen, hareketli metropol ortamından ve şehrin yüksek gürültüsünden ara sıra uzaklaşmak ve doğa ile iç içe hale gelerek zihnimizi boşaltmak, hepimizin ortak bir ihtiyacı haline gelmiştir. Yoğun çalışma saatleri, aciliyeti olan projeler, uzayan toplantılar gibi kurumsal hayata dair yorucu detaylar bir noktadan sonra çalışanlarınızı fiziksel ve mental olarak olumsuz etkileyebilir.

Bu noktada başvurabileceğiniz en iyi kurumsal etkinliklerden biri, doğa yürüyüşü aktiviteleridir. Çalışanlarınızla birlikte şehirden uzaklaşarak ormanın ve dağların arasında uzun yürüyüşler yapmak hem onların sağlığına iyi gelecek hem de daha rahatlamış ve keyifli hissetmelerine yardımcı olacaktır.

Çalışanlarınızın Motivasyonunu Artıracak Deneyimler İçin Bucketlist

Çalışanlarınızın Motivasyonunu Artıracak Deneyimler İçin Bucketlist

Bünyesinde bulunan sayısız resim atölyesi, seramik kursu, temel binicilik dersleri, boğaz ve yat turları, gurme deneyimleri, turistik aktivite ve şehir turları gibi çeşitli motivasyon etkinlikleri seçenekleriyle çalışanlarınızla sahip olabileceğiniz muhteşem anılara aracılık yapabilecek Bucketlist, yardıma ihtiyaç duyduğunuz her konuda sizin yanınızda olmak için hazırdır.

Hizmetlerimiz kısmından ilginizi çeken her konu ve aktiviteye yönelik motivasyon etkinliklerine dair incelemeler yapabilir, aklınıza takılan her konuda bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bucketlist, kaliteli aktiviteler sonucunda çalışanların motivasyonunun yükselmesi ve şirket içi etkinlikler sayesinde çalışan ilişkilerinin gelişmesi için muhteşem fırsatlar sunmakta ve gün geçtikçe aktivite seçeneğini arttırmaya devam etmektedir.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar