Yaz aylarında kendimizi mis gibi bir sahile atmak için doğru bir ülkedeyiz. Türkiye, plajları ve sahilleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken ve her yıl milyonlarca turist ağırlayan bir ülke. Fakat gittikçe popülaritesi artan her şey gibi bu plajlarda da zaman zaman kalabalık ve çöp çıkabilir karşınıza. Eğer tertemiz bir plajda gün boyu keyif yapmak istiyorsanız rotanızı aşağıdaki plajlara çevirmenizi öneririz.

1- Kaputaş Plajı, Kaş

Kaputaş Plajı, Kaş

Kaş ve Kalkan’ın arasında yer alan Kaputaş Plajı’ında deniz suyu hayal edemeyeceğiniz kadar temiz ve parlak. Kalabalıklara karışmaya başlasa da temizliğin kalıcı olduğu Kaputaş’ta turkuaz rengi deniz ve incecik kum sizi bekliyor.

2- Sarımsaklı Plajı, Ayvalık

Sarımsaklı Plajı, Ayvalık

Ege’de denize girilebilecek yerlerin en iyilerinden olan Sarımsaklı Plajı’nın kumları, Dünya Sağlık Örgütü tarafından en iyi kum olarak seçilmiş durumda. Ege Denizi’nin çarpıcı güzelliği ile Sarımsaklı Plajı’nda buluştuğunuz zaman tatilinizi uzatmamak için bir sebep bulmanız zor olacak. Edremit Havalimanı’ndan kolayca ulaşabileceğiniz Sarımsaklı Plajı’nda konaklama seçenekleri de oldukça fazla.

3- Kefalos Plajı, Gökçeada

Kefalos Plajı, Gökçeada

Özellikle windsurf yapmak isteyenlerin akın ettiği Kefalos Plajı, upuzun ve kumlu bir sahilde konumlanıyor. Gökçeada’nın tüm kıyıları mavi bayraklı olsa da Kefalos’ta bambaşka bir ortam mevcut. Eğer spor izlemeyi seviyorsanız Kefalos Plajı’nda gün boyu wind ve kitesurf yapanları izleyebilirsiniz. Denizin temizliği ise kitaplara konu olacak kadar net. İçinden çıkmak istemeyeceğiniz Kefalos Plajı, eğlenceli bir tatil için iyi bir seçim.

4- İztuzu Plajı, Dalyan

İztuzu Plajı, Dalyan

Muğla Dalyan’da bulunan İztuzu Plajı, 4.5 km uzunluğunda. Deniz suyu ve tatlı su arasında kaldığı için gerçek bir doğa harikası olan İztuzu Plajı, caretta carettaların yumurta bırakmak için seçtiği bir yer ve bu hayvanları koruma amacıyla 20:00 ile 08:00 saatleri arasında kapalı. Bu yüzden Kaplumbağa Plajı olarak da biliniyor. Dalaman Havalimanı’na 20 dakika mesafede bulunan İztuzu, eşi benzeri olmayan doğal bir güzellik sunuyor.

5- Altınkum Plajı, Didim

Altınkum Plajı, Didim

Tam olarak adı ile aynı özelliği taşıyan Altınkum Plajı, altın rengi kumu ve hem sakin hem de tertemiz denizi ile tatilcileri mutlu etmek için tüm özelliklere sahip. Altınkum, Didim merkeze 9 km uzaklıkta. Birçok farklı konaklama seçeneği bulabileceğiniz Altınkum Plajı’nda hem suyun hem de denizin temizliğini unutamayacaksınız.

6- İncekum Plajı, Marmaris

İncekum Plajı, Marmaris

Kleopatra Plajı ile karşı karşıya olan İncekum Plajı’nın denizi için akvaryum gibi denir. Bunun sebebi de suyun berraklığı ve zeminin kumlu olması. Marmaris’in Çamlı Köyü’nden kalkan minibüsler ile ulaşabileceğiniz İncekum Plajı, her yıl tekrar gitmek isteyeceğiniz bir doğa harikası.

7- Domuz Çukuru, Datça

Domuz Çukuru, Datça

Datça’da bulunan Domuz Çukuru Plajı’nın temizliğinin en önemli sebeplerinden biri yalnızca tekne ile ulaşılabilen bir konumda olması. Çam ve keçiboynuzu ağaçlarıyla kaplı bir dağlık orman, sessiz bir koy ve bungalov evlerin bulunduğu Domuz Çukuru, yalnız ve sessiz tatil arayanlar için harika bir seçim. Domuz Çukuru’na Dalaman Havalimanı’ndan ulaşabilirsiniz.

8- Patara Plajı, Kaş

Patara Plajı, Kaş

Yine Kaş ve yine turkuaz renkli deniz! Son yıllarda gittikçe ziyaretçi sayısı artan Patara Plajı, tatil anlayışı deniz, kum ve eğlence olanlar için nefis bir seçim! Gün boyunca deniz kenarında eğlenebileceğiniz, istediğiniz zaman sessizlikte vakit geçirebileceğiniz Patara, Akdeniz’in en uzun plajı. Caretta caretta’ların yumurtlama alanı olduğu için de koruma altında. Bu koruma, kaplumbağaların hayatını kurtardığı gibi Patara Plajı’nın tertemiz kumlara sahip olmasını da sağlıyor.

9- Ortakent, Bodrum

Ortakent, Bodrum

Bodrum ne kadar kalabalık olursa olsun vazgeçemiyorsanız gidebileceğiniz en temiz ve güzel plaj, Ortakent’tir. Merkeze 10 km uzaklıkta olan Ortakent Plajı, kum bir zeminde ve berrak bir suda birçok aktivite ve spor imkanı sunuyor.

10- Kelebekler Vadisi, Fethiye

Kelebekler Vadisi, Fethiye

Yalnızlığı seven tatilcilerin ilk durağı Kelebekler Vadisi; sakinliği, temizliği ve doğa harikaları ile vazgeçilmez bir tatil noktası! Kelebekler Vadisi, Dünya Mirası olarak kabul edilen Babadağ’ın eteklerinde ve sit alanı olarak kabul edildiği için yapılaşma yasak. Bu yasak, Kelebekler Vadisi’nin doğal kalmasını sağlıyor. Kamp için tercih edilen Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin gurur kaynaklarından biri olmayı hak ediyor.

11- Amos, Marmaris

Amos, Marmaris

Marmaris’e 24 km uzaklıktaki antik kent Amos, Bozburun Yarımadası’nda, iki tatil köyünün arasına gizlenmiş. Çakıl taşlı plajda denizin keyfini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Tarihi yapılarla bir arada tatil yapmayı sevenler için iyi korunmuş bir antik tiyatro, sarnıç, tapınak ve anıtlar da bulunuyor. Bu plaja en yakın havalimanı, 90 km uzaklıktaki Dalaman Havalimanı.

12- Ovabükü, Datça

Ovabükü, Datça

Ovabükü, Mesudiye Köyü’ne bağlı üç bük arasında en iyisi. Datça’a konumlanan Ovabükü, Akdeniz’deki en temiz sahiller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ovabükü’nün yakınlarında birçok pansiyon, kiralık ev ve otel seçeneği bulabilirsiniz.

13- Çıralı Plajı, Antalya

Çıralı Plajı, Antalya

Çam ormanlarıyla kaplı, rüya gibi bir plaj var karşınızda: Çıralı Plajı! Diğer en temiz sahiller gibi caretta carettalara ev sahipliği yapan Çıralı Plajı da özel olarak korunuyor. Bu koruma da yine diğer plajlarda olduğu gibi temizliğin kaynağı! Hem doğal hem de tarihi bir atmosfere tanık olacağınız Çıralı Plajı’nın suyu, Antalya’nın denizi ile karşılaştırıldığında daha serin. Birinci derece sit alanı kabul edilen Çıralı, mavi bayraklarını çoktan asmış bir plaj!

14- Ilıca, Çeşme

Ilıca, Çeşme

Adnan Menderes Havalimanı’ndan ulaşabileceğiniz Ilıca, Çeşme’ye 5 km uzaklıkta. Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan bir özelliği taşıyan Ilıca; ismini, denizin içindeki sıcak su kaynaklarından alıyor. Bu ılıcaların çeşitli hastalıklara şifa olduğu da söyleniyor. Kumun sarılığı gözlerinizi alırken suyun maviliği başınızı döndürecek. Bir tatilden beklediğiniz her şey Ilıca’da!

15- Ölüdeniz, Fethiye

Ölüdeniz, Fethiye

Doğallığını koruyan plajlardan biri de Ölüdeniz Yapısıyla dikkat çeken bir koy olan Ölüdeniz’de, deniz ve sahil tamamen taşlık. Fakat temizlik insanı şaşırtacak kadar net görülebiliyor. Muhteşem bir doğada günlerinizi geçirmek isterseniz Ölüdeniz aklınıza gelmesi gereken ilk lokasyon!

16- Ayazma Plajı, Bozcaada

Ayazma Plajı, Bozcaada

Deniz suyunu soğuk tercih edenler için Ayazma Plajı en iyi seçim. Geniş ve kumluk bir sahilde yer alan Ayazma’ya Bozcaada merkezden düzenli olarak ulaşım sağlanaıyor. Kum bir sahilde, güneşin altında kemiklerinizi ısıtıp daha sonra soğuk suda ferahlamak için Ayazma Plajı sizi bekliyor.

17- Kadırga Koyu, Assos

Kadırga Koyu, Assos

Kadırga Koyu, Assos’un güneyinde yer alıyor. Zeytin ağaçlarıyla dolu bir yolun sonunda göreceğiniz masmavi alan, Kadırga Koyu. Assos’un güzellikleri tüm dünya tarafından biliniyor. Kadırga Koyu, Assos’u biraz daha güzelleştiren bir detay olarak uzun ve taşlık bir plaj. Mavi bayraklı denizi ise içinden çıkmak istemeyeceğiniz kadar temiz!

18- Kumköy Plajı, Side

Kumköy Plajı, Side

Tarihi zenginlikleri ve doğası ile tatilcilere unutulmaz deneyimler yaşatan Side’de yer alan Kumköy Plajı, uzun ve kumlu bir plaj. Çevrede konaklayabileceğiniz birçok otel seçeneği bulunuyor. Antalya Havalimanı’ndan ulaşım sağlayabileceğiniz Side’de hem sakin hem de tertemiz bir plaj deneyimi sizi bekliyor.

19- Phaselis, Antalya

Phaselis, Antalya

Antalya’da bulunan Phaselis, Kemer ve Tekirova arasında yer alıyor. Çam ormanları ile kaplı plajda denizin berraklığı gözlerinizi kamaştıracak. İçinden çıkmak istemeyeceğiniz bu plaja Antalya Havalimanı’ndan ulaşabilirsiniz.

20- Hisarönü, Datça

Hisarönü, Datça

Marmaris ile Datça arasındaki birçok güzel koydan biri olan Hisarönü; küçük pansiyonlarda konaklayabileceğiniz, doğa ile iç içe bir ortamda deniz keyfi yapabileceğiniz bir plaj. Temizliğini ve güzelliğini görünce her tatilinizi burada geçirmek isteyeceksiniz.

1 Comment

  1. BÜLENT GÜVENOĞLU Reply

    Çok güzel bir blog sitesi olmuş elinize sağlık!

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar