Ülkemizin en güzel kentlerinden biri olan İzmir; tarihi, kültürü, limanı, insanları ve doğal güzellikleriyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Ege Bölgesi’nin en büyük şehri,  ülkemizin ise 3’üncü en büyük şehri İzmir’dir. 

Limanıyla sayısız turistik aktiviteye ev sahipliği yapan İzmir, aynı zamanda kültür sanat anlamında da sunduğu pek çok imkânla gençler için yaşanılabilir bir şehirdir. İzmir’in her yaş ve kesim için sunduğu sayısız aktivite seçeneği mevcuttur; bu sebeple bu yazımızda İzmir’de yapılacakları sizler için derledik.

İzmir'e Farklı Bir Bakış Açısı Sunan ATV Safari Deneyimleri

İzmir'e Farklı Bir Bakış Açısı Sunan ATV Safari Deneyimleri

İzmir’de yapılacaklar arasında belki de en adrenalin dolu aktivitelerden biri atv safari deneyimidir. İzmir’de Atv safari deneyimini yaşayabileceğiniz pek çok imkan bulunmaktadır. İzmir’in sahip olduğu doğal güzellikleri ve arazileri, atv safari deneyimini oldukça keyifli ve eğlenceli bir hale getirmektedir. 

Size özel bir patika boyunca eşsiz doğal güzellikleri görme imkanı olan bu deneyimi asla unutamayacaksınız. Bambaşka bir sürüş deneyimi ve engebeli arazide yapılan Atv safari aktiviteleri kimi zaman kum sörfü ve tekne turu ile de taçlandırılmaktadır. 

Gözlerinizin manzaraya doyacağı bir deneyim arıyorsanız sizleri birçok köye ve doğal manzaraya ev sahipliği yapan patikalar boyunca yaşayacağınız adrenalin dolu bir maceraya davet ediyoruz. “İzmir’de 4×4 Safari Deneyimi” veya “İzmir’de Buggy Safari” aktivitelerine web sitemizden göz atabilir ve bu eşsiz deneyime sahip olabilirsiniz.

Kitesurf ile Eğlence

Kitesurf ile Eğlence

İzmir’in tadını çıkarmak için yapılabilecek en iyi aktivitelerden bir diğeri ise Kitesurf. Ülkemizde yeni yeni yapılmaya başlanan Kitesurf, aslında rüzgar sörfü olarak adlandırılıyor. Urla’nın harika plajlarında sıklıkla görmeye başladığımız Kitesurf giderek daha çok tutkunu olan katılımcıyla buluşuyor. 

Sörf tahtası üzerinde ve paraşüt desteğiyle karada başlayıp denizde rüzgar ve dalgaların yönlendirilmesiyle yapılan bu ekstrem sörf sporu gerçekten çok eğlenceli. İzmir bu sporu yapmak için uygun plajlara ve oldukça profesyonel eğitmenlere her yıl ev sahipliği yapıyor. Kitesurf yalnızca yazları değil, yılın her mevsiminde eğitimini alarak yapabileceğiniz bir spordur. 

İzmir’de yapılacaklar arasında kitesurf dışında pek çok farklı sörf tarzı da bulunmaktadır. Bu deneyimleri yaşamak için vakit kaybetmemenizi öneririz. Kendinizi Urla’nın eşsiz sularına ve rüzgarına bırakın. Kitesurf ile eğlenceyi ve adrenalini doruklarda yaşayın.

Yamaç Paraşütü ile Uçmak

Yamaç Paraşütü ile Uçmak

İnci gibi parıldayan kıyıları, sahilleri, ormanları ve kültürel mirası ile İzmir bambaşka bir cennet gibidir. Sahilde konumlanan şehrin ilçeleri ve köyleri de ayrı ayrı güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. İzmir’de yapılacaklar denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de tatile gitmişken yamaç paraşütü yapmaktır. Yamaç paraşütü ile gökyüzünde süzülerek muhteşem İzmir manzarasına tanıklık edebilirsiniz. 

Özgürlük hissini ve adrenalini aynı anda doruklarda yaşayacağınız bu deneyimde sizlere uzman kişiler eşlik ederken tek yapmanız gereken kendinizi anın büyüsüne bırakmak. Yamaç paraşütü hakkında merak ettiklerinizi öğrenebileceğiniz eğitim için web sitemizdeki “İzmir’de Yamaç Paraşütü” eğitimimize göz atabilirsiniz.

Paramator’u Keşfedin

Paramator’u Keşfedin

Yamaç paraşütü size göre değilse ya da daha önce yamaç paraşütünü yaptıysanız yepyeni bir macera fırsatı İzmir’de sizi bekliyor. Paramator 500 feet’e kadar çıkabilen minik motorlu bir yamaç paraşütü aracıdır. Yamaç paraşütüne göre kullanımı daha basit ve güvenlidir; aynı zamanda daha konforludur. 

İzmir’de yapılacaklar listenize muhakkak eklemeniz gereken Paramator ile eğlence uçuşu yapın. İzmir’in muhteşem manzaralarını ve kıyılarını gökyüzünden seyredin. Sizin için hazırladığımız Bayraklı ve Alsancak Sahil’de Paramotor ile Uçuş Deneyimi” aktivitesini web sitemizden inceleyebilirsiniz.

İzmir’de Bouldering Deneyimi

İzmir’de Bouldering Deneyimi

Bouldering, kısa kaya olarak da adlandırılan bir kaya tırmanışı yöntemine verilen isimdir. Bouldering, herhangi bir takım veya halat kullanılmadan küçük kayalıklarda yapılan kaya tırmanışlarının genel yöntemidir. İzmir’de yapılacaklar nelerdir diye düşünüldüğünde çevredeki arazi ve doğal güzelliklere bakıldığında dağcılığın da oldukça yaygın bir aktivite olduğunu tahmin edebilirsiniz; böylece İzmir’de yapılacakların arasında en eğlenceli tercihlerden birinin de bouldering yani kaya tırmanışı olduğunu söyleyebiliriz. 

Tırmanış Eğitimi, dağcılık konusunda merak edilen her türlü bilgiyi öğrenmek için oldukça güzel fırsattır. Tırmanış Eğitimi boyunca uzman eğitmenler ile yapay duvar üzerinde tırmanışa dair teknik bilgiler ve tecrübe aktarımı yapılmaktadır. İzmir’in Bornova ilçesinde verilen “İzmir’de Tırmanışa Başlangıç Eğitimi”ne katılarak kaya tırmanışı hakkında pek çok bilgi edinebilir ve harika bir deneyim elde edebilirsiniz; ayrıca dilerseniz aylık programa dahil olabilir veya tek seferlik bir deneyime de sahip olabilirsiniz.

Tasarım Atölyelerinde Kendinizi Keşfedin

Tasarım Atölyelerinde Kendinizi Keşfedin

İzmir; turizmde, sanayide ve kültürel anlamda zengin olduğu kadar sanatın ve sanatçıların da şehridir. Tasarım atölyelerine katılmak İzmir’de yapılacaklar arasındadır. Geçmişten günümüze İzmir’de pek çok yetenekli sanatçı ve eğitmen yetişmiştir. 

Sanat ve tasarım meraklıları için İzmir’de seramik atölyeleri, resim atölyeleri, mozaik atölyeleri, ebru, çanta boyama gibi pek çok tasarım atölyeleri bulunmaktadır. İzmir halkı rengi, sanatı, eğlenceli ve keyifli tasarımları sever; bunu şehri gezerken ya da gittiğiniz bir restoranda dahi görebilirsiniz. Siz de İzmir’deki sanat ve tasarım atölyelerine katılmak isterseniz aşağıda paylaştığımız atölyelere göz atabilirsiniz.

Sanatseverlere Seramik Atölyesi

Sanatseverlere Seramik Atölyesi

Seramik çok çeşitli amaçlarla ve her alanda kullanılan bir malzemedir. Seramikten kupa, bardak, saksı, tabak, süs eşyası, anahtarlık gibi pek çok şey yapılabilir. Seramik sanatına ilginiz varsa sizin için İzmir’de yapılacaklardan en keyifli aktivite seramik atölyelerine katılmak olabilir. 

Seramiğin kullanım alanlarını öğrenerek kendiniz veya sevdikleriniz için dilediğiniz tasarıma hayat verebilirsiniz. El yapımı objeler ve tornada yapılan seramik çömlekler için “İzmir’de Seramik Yapımı Atölyesi” ve “İzmir’de Çömlekçi Çarkında Seramik Atölyesi” aktiviteleri sizlerin katılımını bekliyor.

Mozaik Atölyesi ile Tasarım

Mozaik Atölyesi ile Tasarım

Mozaik tüm tarihimiz boyunca kültürümüzde varolan ve eşsiz bir sanat olsa da günümüzde çok sık rastlamadığımız sanat dallarındandır. Farklı boyut ve renklerdeki taşların bir araya getirilerek büyük alanlarda resmin yapılmasına mozaik denir. İzmir’de bu sanatı yaşatan sanatçılardan mozaik atölye eğitimi almak için ve modern moazik sanatı hakkında bilgi edinmek için “İzmir’de Mozaik Atölyesi aktivitesini” web sitemizde bulabilirsiniz.

Çocuklar İçin Ebru Atölyesi

Çocuklar İçin Ebru Atölyesi

Ebru, su üzerinde boyaların karıştırılması ve daha sonra kağıda aktarılmasıyla yapılan bir resim sanatıdır. Su üzerine yapılması çocukların oldukça ilgisini çekmekte ve resme olan önyargılarını yıkmaktadır. Çocuğunuzla birlikte keyifli bir gün geçirmek ve küçük sanatçınıza bu keyifli aktiviteyi hediye etmek isterseniz İzmir’de pek çok atölye bulabilirsiniz. Kişisel ebru tasarımınız atölye sonunda yanınızda götürüp evinizde sergileyebilirsiniz.

Atlı Safari Turları Sizi Bekliyor

Atlı Safari Turları Sizi Bekliyor

İzmir’in her yerinde yapılacak bambaşka aktiviteler bulmak mümkün. İzmir bu açıdan bir cennet. Hayvanları seviyor ve atlarla ilgileniyorsanız bu önerimiz sizin için. İzmir’de yapılacaklardan bir diğer aktivite ise Atlı Safari Turu. Hem ilk defa at binecekler için hem de tecrübeli olanlar için pek çok atlı safari tur seçeneği bulmak mümkün. 

Atlı safari turunda tamamen eğitimli atlar ve eğitmenler eşliğinde harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Atlı safari turu bölgenin en güzel doğal güzelliklerini at üstünde gezmenize imkan sunmaktadır. Plajlarda ve deniz kıyısında yapılan gezintilerde içiniz huzurla dolarken atlarla birlikte denize girme imkanı da bulunuyor. Orman alanlarında yapılan turlar ise her ayrıntısıyla büyülüyor. 

Hayatınızda unutamayacağınız bir deneyim yaşarken bu anlarınızda çekilmiş harika fotoğraflarınız olmasını isterseniz web sitemizde bulunan “İzmir’de Atlı Safari Turu” deneyimini ziyaret edebilirsiniz. Atlı safari turlarıyla ilgili pek çok eğlenceli seçeneği Bucketlist’te bulabilirsiniz.

İzmir'de Eğlence Sunan Aktiviteler Bucketlist'te

İzmir'de Eğlence Sunan Aktiviteler Bucketlist'te

Yazımızda sizlerle paylaştığımız tırmanış, uçuş, safari ve tasarım atölyeleri gibi eğlenceli aktiviteleri ve daha pek çok seçeneği web sitemizde bulabilirsiniz. Bucketlist İzmir’de yapılacaklardan sayısız eğlenceli aktivite imkanını sizlere sunuyor. İzmir’de yapılacaklar yazımıza göz atın ve gitmeden listenizi oluşturun. İzmir’i Bucketlist ile keşfedin ve eğlenmenizin keyfini çıkarın.

Önceki yazımıza https://blog.bucketlist.com.tr/seyahat-etmeyi-sevenler-icin-hediye-rehberi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar