Baharın gelişi, havaların ısınışı ve doğanın yeniden canlanışıyla birlikte hepimiz için bir umut kaynağıdır ilkbahar. Ağaçlar yavaş yavaş çiçek açmaya başlarken toprak da canlanır insan da canlanır. Güneşli günlerin sayısı arttıkça içimizdeki yaşama hevesi de artar. Daha enerjik olur, daha çok dışarıda vakit geçirmeye başlarız. Sokaklar kalabalıklaşmaya, park ve ormanların ziyaretçisi artmaya başlar. 

İlkbaharın gelişiyle daha aktif olmaya ve daha fazla sosyalleşmeye başlarız. Şehirlerdeki etkinlik ve atölyelerin de sayısı ilkbaharla birlikte çoğalır. Katılarak keyifli ve kaliteli zamanlar geçirebileceğiniz ilkbahar aktivitelerini sizin için hazırladığımız bu yazıda bulabilirsiniz.

Yazı Daha Dinç Karşılamanızı Sağlayacak Pilates Dersleri

Yazı Daha Dinç Karşılamanızı Sağlayacak Pilates Dersleri

Yaza girerken çoğu kişinin endişelerinden biri de fazla kilolar ve hareketsizliktir. Kışın soğuk aylarda daha çok kapalı mekânlarda kaldığımızdan az hareket ederiz. İlkbaharda yeniden yürüyüşlere ve spor yapmaya başlayarak yaza kendinizi hazırlayabilirsiniz. Kilo vermekten ziyade vücudunuzu hareketlendirmek, kaslarınızı çalıştırmak sağlığınız için oldukça faydalıdır. 

Yaza çok daha dinç bir zihin ve vücutla girmek için en etkili sporlardan biri pilatestir. Pilates kaslarınızı güçlendiren ve vücudunuza esneklik kazandıran bir spordur. Pilates, aletli olarak da yapılabilir. Eğitmenler eşliğinde yapacağınız pilates her anlamda size iyi gelir. İlkbahar aktivitelerinize size aktiflik kazandıracak pilates derslerini eklemeli ve yaz ruhunu yakalamalısınız.

Bungee Jumping ile Heyecan Dolu Anlar

Bungee Jumping ile Heyecan Dolu Anlar

Baharın gelişini yeni heyecanlar yeni tutkular ile kutlamak isteyenler için Bungee Jumping Macerası sizleri bekliyor. Bungee Jumping çoğu insanın cesaret dahi edemediği adrenalin yüklü bir spor. Profesyonel ekipmanlar ile güvenliğinizin sağlandıktan sonra ayaklarınıza bağlı bir halat ile  50-60 metre arası bir yükseklikten kendinizi boşluğa bıraktığınızı düşünün. Bu heyecan dolu atlayış deneyimi sanılann aksine oldukça güvenli bir macera sporu.

İlkbahar aktiviteleri listenizde heyecana yer varsa mutlaka Bungee Jumping’e yer vermelisiniz. Bungee Jumping, arkadaşlarla yapılacaklar arasındaki en keyifli en eğlenceli aktivitelerden biridir. Nefesinizi kesecek bu heyecan dolu atlayışı dilerseniz arkadaşlarınızla birlikte yaparak asla unutamayacağınız anılarınıza bir yenisini ekleyebilirsiniz.

Kapadokya Balon Turu

Kapadokya Balon Turu

Sevgilinizle çıkacağınız romantik bir haftasonu gezisine ne dersiniz? Kapadokya’da balon turuyla gün doğumuna şahit olmaktan daha romantik bir aktivite düşünülemez. Kapadokya eşsiz yeryüzü şekilleri, taştan otelleri, mağaraları ve yeraltı şehirleriyle inanılmaz bir gezi deneyimi sunar. İlkbaharda hava genel olarak ılımandır. Sevgilinizle gidebileceğiniz ilkbahar aktiviteleri arasında en iyi seçeneklerden biridir. 

Gün doğumuna yakın yüzlerce balon gökyüzüne havalanmaktadır. Bu balonlardan birine binerek gökyüzünden peri bacalarının muhteşem manzarasını izlerken sevgilinizle el ele güneşin doğuşuna şahitlik edebilirsiniz. Uçmak tercihiniz değilse dahi hayatınızda bir defa da olsa balonları seyretmek için gün doğumunda Kapadokya’ya gitmelisiniz. Kapadokya Balon Turu için sitemize göz gezdirebilirsiniz.

Baharın Gelişini Kutlamak İçin Teraryum Atölyesi

Baharın Gelişini Kutlamak İçin Teraryum Atölyesi

İlkbahar aktivitelerini çeşitlendirmek ve baharın gelişini sayısız etkinlikle kutlamak mümkün. Bu aktivitelerden en güzeli de ağaçların çiçek açtığı, bitkilerin uykudan uyandığı ve yeniden büyümeye başladığı bu dönemde bitkilerle ilgilenmek ve doğanın uyanışına bizzat şahit olmaktır. Bitkiler ilkbahar ile birlikte yeniden canlanır ve büyümeye başlar. Bu canlanışa evinizde şahit olmak için evlerinizde bitkilere yer verebilirsiniz. 

Teraryum en güzel bitki sunumlarından biridir. Yaşadığımız evrendeki ekosistemlerin kapalı bir fanus içerisinde taklit edilmesidir. Yeryüzünün küçük bir minyatürüne yeniden hayat vermek ve gökyüzünden onu seyretmek gibi bir his sunar. 

Teraryumun içerisinde toprak, su, çeşitli doğal taşlar ve seçeceğiniz teraryuma uygun bitkiler ile kendi kendine yetebiilklen ve dışarıdan hava almayan bir sistem oluşturulur. Bu ekosistem müdahale edilmediği sürece yıllar boyunca hiç su ve hava almadan yaşayabilir ve bitkinizin büyüdüğünü seyredebilirsiniz. Bu sistemi kurmayı alanında uzman kişilerden alacağınız eğitimle öğrenebilirsiniz.  Kendi teraryumunuzu yapmak için sitemizdeki Fittonia Bitkisiyle Teraryum Atölyesi ve Bonsai Bitkisiyle Teraryum Atölyesi’ne göz atabilirsiniz.

Huzurlu Bir Doğa Yürüyüşü

Huzurlu Bir Doğa Yürüyüşü

Doğanın uyanışını bize anlatan mevsimdir ilkbahar. Ağaçların çiçeklenip ardından yeniden yapraklandığı, toprağın ve havanın ısındığı, suların yağmurlarla gürül gürül aktığı içimizi ısıtan bir dönemdir. Bu dönemde yapılacak belki de en keyifli ilkbahar aktiviteleri ise doğa yürüyüşleridir.  Huzurlu bir doğa yürüyüşü bize zihnimizi temizleme, doğayı gözlemleme ve nefesimizi tazeleme imkânı sağlar. Doğa yürüyüşlerinde yeni bir coğrafyayı ve bulunduğunuz doğayı tanımaya başlarsınız. Bilmediğiniz bitki türlerini, hayvanları ve böcekleri görerek öğrenme şansınız olur. 

Olimpos Adrasan arasını veya Likya Yolu’nu yürümeden önce yeterince doğal güzellik gördüğünüzden emin olmayın.  Profesyonel rehberler eşliğinde yapacağınız doğa yürüyüşleri size çok daha fazla bilgi elde etme ve doğadayken güvende hissetme fırsatı verecektir. İlkbahar aktivitelerinden en keyiflisi için Dalyan’da Doğa Yürüyüşü, Trans Kaçkar Turu ve Likya Yolu keşif yürüyüşleri seçeneklerini Bucketlist’te bulabilir ve profesyonel trekking deneyimini arkadaşlarınızla birlikte yaşayabilirsiniz.

Yaza Yakışır Sofralar

Yaza Yakışır Sofralar

Türk mutfağı yaz yemekleri ve mezeler açısından oldukça zengindir. Yaz aklımıza geldiğinde en çok da akşam sofraları ve bol çeşitli yemekler ve salatalar aklımıza gelir. Yaza hazırlanmak için yapabileceğiniz en iyi ilkbahar aktivitelerinden biri de bir yemek pişirme kursuna yazılmak olabilir. Yemek sanatının en değerli tekniklerini, Türk mutfağının püf noktalarını uygulamalı olarak öğrenebilirsiniz. 

Yaz için harika sofralar kuracağınız yemekleri uzman aşçılardan öğrenirken oldukça kaliteli zaman geçireceksiniz. İştahınızı kabartacak tariflerle misafirlerinizin bir çırpıda bitireceği sofralar kurmak için Türk Mutfağı Pişirme Sınıfı ve Akdeniz ve Türk Mutfağı Mezeleri Atölyesi sizleri bekliyor. Sitemizden içeriklerini ve detaylı bilgileri elde edebilirsiniz.

Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü

Eğlence ve adrenalin denince sınırlarımızı zorlayan en popüler aktivite olarak karşımıza yamaç paraşütü çıkar. Ülkemizde gitgide popülerleşen bu ekstrem sporun sevenleri de giderek sayıca artmaktadır. Cesaretli arkadaşlarla yapılacaklar içinde en önde gelen ilkbahar aktiviteleri seçeneklerinden biridir. Yamaç paraşütü yaparken uzman eğitmenler eşliğinde bilgilendirildikten sonra  gerekli ekipmanlar ile donanımlı şekilde uçuşa hazır olursunuz. 

Ardından uzman eğitmen ile birlikte 300-400 metre yükseklikten kendinizi gökyüzüne bırakırsınız. Muhteşem doğa manzaraları ve koyların yeşil mavi renklerini gökyüzünden seyretmenin keyfine varacaksınız. Gökyüzünde olmanın verdiği özgürlük hissi ile kuşlar gibi süzüleceksiniz. Yamaç paraşütü yapmak için ülkemizdeki en popüler yer Fethiye’dir. Kısa bir haftasonu gezisiyle Fethiye’nin doğa harikası sahillerini ve ormanlarını seyrederek gökyüzünde uçmak için Fethiye’de Yamaç Paraşütü Macerası deneyimine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Tasarlarken Eğlendiren Atölyeler

Tasarlarken Eğlendiren Atölyeler

İlkbahar ve doğanın yeniden uyanışı evlerinize de ilham olabilir. Doğadan ilham alan tasarımlar ile pek çok farklı ürün oluşturulabilir. İlkbahar ruhunu hissetmek için dışarı çıkmanıza gerek yok. Yapabileceğiniz aktivitelerden biri de hoşunuza giden bir atölyeye katılarak kendi tasarımlarınızı üretmektir. Bunun için seramik atölyeleri, doğadan ilham alan kapı süsü atölyeleri, mozaik, mum, punch işleme ve resim atölyeleri gibi pek çok atölye bulunur. 

Kendinizi yansıtan alanı seçip ilginize göre bir atölyeye kaydolabilirsiniz. Kapı Süsü Tasarımı Atölyesi ile doğadan topladığınız çeşitli çiçek, kozalak, yaprak gibi objelerle kapınızı süsleyebilir ve evinizin kapısında baharı hissettirebilirsiniz. Punch işlemelerinize ilham olarak yeşeren yaprakları işleyebilir, öğreneceğiniz tekniklerle çiçekli mumla üretebilirsiniz. Hem üreteceğiniz hem de kendi tasarımlarınızı üretirken eğleneceğiniz atölyeleri Bucketlist’te bulabilirsiniz.

All-in One Günü

All-in One Günü

Yıllar boyunca hafızama kazınacak bir gün geçirmek istiyorum diyorsanız bu etkinlik tam size göre. Dalyan’ın eşsiz Kargıcak Koyu’nda harika bir gün sizi bekliyor. 4×4 araçlar ile muhteşem manzaralar eşliğinde başlayan yolculuğun ardından araçlardan inilir. 1 saatlik bir doğa yürüyüş rotasının ardından koya vardığınızda sizi Dalyan’ın masmavi denizi karşılar. Koya vardığınızda dilerseniz kanolar ile turlayabilir, dilerseniz rehberinizle birlikte ülkemizde yeni popüler olan coasteering sporunu tecrübe edebilirsiniz. 

Coasteering kıyı şeridindeki kaya tırmanışı, atlayış, dalış ve yüzmenin birlikte yapıldığı bir ekstrem spordur. Rehberiniz ile birlikte tüm gün farklı farklı aktiviteler yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızla yapılacaklar arasında bundan iyi ilkbahar aktiviteleri seçeneği olamaz. Adrenalin ile huzuru aynı anda yaşatan bu inanılmaz deneyim için Kargıcak’ta All-in Günü seçeneğine sitemizden göz atın.

Doğada Binicilikle Tanışın

Doğada Binicilikle Tanışın

Atlar çok asil ve güzel canlılardır. Onlarla vakit geçirmek ve at binmek herkesin sahip olmak isteyeceği türden bir deneyimdir. İlkbaharın gelişiyle birlikte en çok tercih edilen aktivitelerden biri olan binicilik  aile veya arkadaşlarla yapılacaklar arasındadır. Binicilik tek başına öğrenemeyeceğiniz bir spor türüdür. Eğitimli atlar ile uzman öğretmenler eşliğinde alacağınız temel binicilik eğitimi kesinlikle hayatınızda unutamayacağınız bir deneyim olacaktır. 

Ailenizle yapacağınız bir haftasonu gezisi içerisinde binicilik dersine de yer bulabilirsiniz. Alacağınız ilk dersten sonra yapacağınız turun ardından devam etmek isteyeceğinize eminiz. Bu baharda bir değişiklik yapın, hemen bir binicilik eğitimine kaydolun ve doğanın içerisinde atlarla harika bir yolculuğu keşfedin. 

İlkbaharı Farklı Kılan Deneyimler Bucketlist'te

İlkbaharı Farklı Kılan Deneyimler Bucketlist'te

Birbirinden eğlenceli ve keyifli ilkbahar aktiviteleri Bucketlist’te. Baharın gelişini kutlamak ve yazı karşılamak için yamaç paraşütü, bungee jumping, seramik atölyesi, bitki atölyeleri, atlı safari, doğa yürüyüşleri gibi pek çok seçenek ve daha fazlasına sitemizden ulaşabilirsiniz. İlkbaharda yapılabilecek 10 farklı aktivite ile bu ilkbaharı dolu dolu geçirin. Bu bahar diğerlerinden çok daha keyifli geçsin. Bucketlist ile ilkbaharınızı tasarlayın.

Önceki yazımıza https://blog.bucketlist.com.tr/denizi-ile-buyuleyen-antalyada-yapilacak-aktiviteler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar