Su sporları bize çoğu zaman özgürlüğü hatırlatan deniz ve akarsu gibi su kaynaklarında, özgürce hareket edebileceğiniz sporlardır. Üstelik su sporlarını tercihinize göre takım ruhu içinde ya da bireysel bir şekilde de gerçekleştirebilirsiniz. Su altı, su üstü ve su içinde olmak üzere çeşitli türleriyle tanışabileceğimiz su sporları hakkında bilmemiz gerekenleri bu yazımızda sizin için derledik.

1. Bir Uçurtma Sörfü: Kitesurf

Bir Uçurtma Sörfü: Kitesurf

Kitesurf, büyük bir uçurtma ya da paraşüt yardımıyla su yüzeyinde yapılan bir su sporudur. Özgürlüğün sporu olarak da bilinen Kitesurf için harness, board, uçurtma gibi özel malzemeler gereklidir. Uçurtma kontrolü ve board kontrolünü sağlamayı bilmek, bu spor için en kritik noktalardan biridir. Kitesurf’ü dilediğiniz gibi yapabilmeniz için birkaç saatlik Kitesurf eğitimi yeterli olabilmektedir. Çanakkale, Muğla, İzmir gibi farklı merkezlerdeki Kitesurf eğitim seçeneklerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

2. Takım Ruhu Heyecanını Yaşatan Su Sporu: Rafting

Takım Ruhu Heyecanını Yaşatan Su Sporu: Rafting

Rafting, debinin yüksek olduğu nehirlerde yapılır. Adrenalinin maksimum seviyeye ulaşmasının yanında doğanın güzelliklerini yakından tanıma imkanı bularak manzara keyfine doyamayacağınız bir su sporudur. Sevdiklerinizle birlikte takım halinde gerçekleştirebileceğiniz bu sporda, her bireyin bot diziliş konumuna göre farklılaşabilen hareketlerde bulunması ve karşılaşılan bir engeli aşmak için takımla bütünlük sağlaması en önemli unsurdur. Ayrıca rafting merkezleri seçimlerinizde, akarsuların parkur zorluk derecelerini de dikkate almanızda yarar var. Türkiye’nin en iyi rafting merkezlerinden Düzce ve Muğla’da eğlencenin ve adrenalinin keyfini çıkarabilir, takım ruhunun heyecanını deneyimleyebilirsiniz.

3. Yelken ve Sörf Sporlarının Eğlence Dolu Uyumu: Windsurf

Yelken ve Sörf Sporlarının Eğlence Dolu Uyumu: Windsurf

Rüzgar sörfü olarak da bilinen Windsurf, yelken ve sörf sporlarını bir arada bulunduran bir su sporudur. Windsurf’ü dalga sörfünden ayıran en önemli özellik ise bu spor için sadece sörf tahtası, yelken ve rüzgarın yeterli olmasıdır. Ayrıca, uygun bir dalga boyunu beklemeye de gerek duyulmaz. İstanbul, Muğla ve İzmir’de çeşitli seviyelerdeki Windsurf eğitimlerine katılabilir, rüzgar sörfünü yaşamınıza dahil edebilirsiniz.

4. Suyun Sakinliğinde Eğlenerek Dinlenin: Sea Kayak

Suyun Sakinliğinde Eğlenerek Dinlenin: Sea Kayak

Kanodan çok küçük farklar ile ayrılsa da, deniz kanosu olarak da bilinen deniz kayağı; bir eskimo kayığında, manzaranın, güneşin, gökyüzünün ve sakin suların keyfine varacağınız eşsiz bir su sporudur. Sea Kayak ile ufka doğru devamlılıkla kürek çekerek sevdiklerinizle huzurlu ve bir o kadar da eğlence dolu bir aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Gün doğumunun muhteşemliğini Muğla’da sea kayak ile karşılayabilir, birçok sea kayak severlerin tercih ettiği Antalya Batık Şehir’de suyun sakinliğinde sevdiklerinizle eğlenerek zihninizi dinlendirebilirsiniz.

5. Su Üzerinde Denge Çalışması: Stand Up Paddle

Su Üzerinde Denge Çalışması: Stand Up Paddle

Şişirilebilir sörf tahtası, batmayan ayarlanabilir kürek ve kürek çekmeyi kolaylaştıran denge yüzgeci ile küçük dalgaların arasında suyu yeniden keşfedebilirsiniz. Denge sağlama yeteneğinizi önemli ölçüde geliştirebileceğiniz bu sporda, rüzgar olmadan da hafif sularda ilerleyebilirsiniz. İzmir (Alaçatı) ve İstanbul gibi merkezlerde Stand Up Paddle ile dengenizi kurmanın eğlencesini çıkarabilirsiniz.

6. Durgun Suda, Akarsuda ve Denizde Spor Keyfi: Kano

Durgun Suda, Akarsuda ve Denizde Spor Keyfi: Kano

Kano’nun suyun durgun olduğu zamanlarda bile yapılabilmesi, bu sporu birçok su sporundan ayıran önemli bir özelliktir. Bu spora ismini veren, iki ucu sivri bir tekne olan kanoyu, şişme kano ya da solid kano olarak farklı seçenekleri ile de değerlendirebilirsiniz. Türkiye’de 18 ilde aktif bir şekilde gerçekleştirilebilen kano sporunu, bireysel olarak ya da 3-5 kişilik gruplar halinde yarışmalara katılarak da tercih edebilirsiniz. Kano’yu ayrıca İstanbul Boğazı’nın güzel sularında deneyimlemek, sizin için hem çok keyifli hem de çok kolay olacak!

7. Dalgalar Arasında Nefes Kesici Deneyim: Dalga Sörfü

Dalgalar Arasında Nefes Kesici Deneyim: Dalga Sörfü

Büyük dalgaların eğlenceli atmosferinde, bir sporcu olarak kendinizi yeniden bulabileceğiniz, sörfün en maceralı hali için dalga sörfünü deneyebilirsiniz. Bu aktivitede en önemli noktalardan birisi, dengenizi daha kolay sağlayabilmeniz için tercih edeceğiniz sörf tahtasının büyük yüzeyli ve yumuşak olmasına özen göstermenizdir. Ayrıca dalgaların arasından geçerken sırtınız yerine dizlerinizi bükmeniz, koordinasyonunuzu daha iyi düzenlemenize yardımcı olabilir. Dalga sörfü eğitimi alabileceğiniz ve isterseniz sörfü kamp keyfiyle de birleştirebileceğiniz çeşitli deneyimler Kandıra, Selçuk ve Gökçeada’da sizi bekliyor.

8. Kanatlı Sörf Deneyimi: Wing Foil

Kanatlı Sörf Deneyimi: Wing Foil

Dalgalara gerek duymadan, her an uçacakmış gibi hissedeceğiniz Wing Foil, sörf çeşitlerinin en yenilerinden biri. Rüzgarı karşılayan kanatlar, standart bir sörf tahtasından biraz daha küçük olan board ve altındaki foil ile Wing Foil keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Kullanılan sörf tahtası biraz daha küçük olacağı için ilerlerken dengede durabilmeniz zorlaşabilir. Alabileceğiniz Wing Foil eğitimleri ile bu zorluğu aşabilir, eğlenceli Wing Foil sporunu yaşamınıza dahil edebilirsiniz. Muğla’da hem yeni başlayanlar için hem de ileri seviyede çeşitli Wing Foil eğitimlerini Bucketlist ile deneyimleyebilirsiniz.

9. Sualtı Dünyasında Bambaşka Bir Aktivite: Dalış Sporu

Sualtı Dünyasında Bambaşka Bir Aktivite: Dalış Sporu

Balıklar, mercanlar, deniz yıldızları ve daha birçok deniz canlıyı doğal yaşamlarında ziyaret etmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise, mavi derinliklerde rengarenk bir dünya sizi bekliyor. Dalış sporunun en önemli noktası, nefesinizi tutmamanız gerektiğidir. Ayrıca vurgunu önlemek için dalış planlamalarınızdaki derinlik seviyesi ve burada geçirdiğiniz süreye özen göstermelisiniz. Dalışlarınızın çok sık tekrarlanması ve yüzeye hızlı bir şekilde çıkmanız da vurguna yol açabilir. İyi bir dalış deneyimi ve eğitimleri için Fethiye, Marmaris, Ortaca, Ayvalık ve Kaş’ta sualtının gizemiyle tanışabilirsiniz.

10. Su Sporlarına İyi Bir Başlangıç için İhtiyacınız: Kürek Eğitimleri

Su Sporlarına İyi Bir Başlangıç için İhtiyacınız: Kürek Eğitimleri

Su sporlarını yaşamınıza dahil ederken, ilk adım olarak kürek eğitimlerine katılabilirsiniz. Üstelik İstanbul’da bunun için ayırabileceğiniz zamana göre tercih edebileceğiniz eğitim programları da var. Pendik sahilinde ve İstanbul Boğaz’ında başlangıç seviyesinde kürek eğitimi dersleri alabilir, su sporlarına giriş yapabilirsiniz.

Bucketlist ile Su Sporlarının Keyfini Çıkarın

Hem bireysel hem de takım çalışması halinde gerçekleştirilebilen su sporlarının keyfi bambaşka! Sualtının gizemiyle tanışmak, adrenalin dolu dakikalar yaşamak ve takım arkadaşlarınızla eğlenmek için su sporlarına yönelebilirsiniz. Üstelik tüm bu deneyimlere Bucketlist ile kolayca ulaşabilirsiniz. Siz de “hayat böyle güzel dedirten deneyimler” için Bucketlist’e hemen şimdi kayıt olabilir, su sporlarında kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar