Günlük yaşamdaki koşuşturmacalar ruh-beden dengesini bazen tepetaklak edebiliyor. Bu noktada denge egzersizlerini yaşamınıza dahil etmeniz, hem bedeninizi hem ruhunuzu olumlu yönde etkiliyor. Denge egzersizleri denince akla gelen ilk çözüm ise chiboard oluyor. Peki chiboard nedir? Neden yapmalısınız?

1. Chiboard Nedir?

Chiboard kasları tamamen aktif hale getiren, psişik hizalanmayı sağlayan bir denge bir tahtasıdır. Uzun tahtası bir sörf tahtasına benzer ve altında bir takoz bulunur. Ayarlanabilir gereçleri sayesinde istenilen pozisyonda kullanılabilir.

2. Denge Egzersizleri Neden Önemlidir?

Denge Egzersizleri Neden Önemlidir?

Denge sistemi ve kas iskelet sistemini doğrudan etkilediği için denge egzersizleri bedensel ve zihinsel formunuzda anlamlı bir gelişim sağlayabiliyor. Bu egzersizler sırasında beynin sağ ve sol loblarının aynı anda çalışması, dengenizi sağlamanız için gerekli olan birçok kas grubunuzun aynı anda aktif olmasına sağlıyor. Ayrıca kadar zihin beden koordinasyonunu sağlayan etkin bir süreç yaşıyorsunuz. Üstelik bu sürecin doğal bir sonucu olarak da bedensel ve duygusal bir esneklik kazanıyorsunuz.

Denge egzersizlerindeki esneklik, beden duruşunuzdaki değişimlere uyum sağlamanın getireceği bir esneklik olmakla birlikte duygusal bir esnekliği de ifade ediyor. Çünkü zihniniz, sürekli değişen duruşunuz için aktif bir çaba harcayacağından kaygı durumu ile de karşılaşabiliyorsunuz. Buradaki ani, kısa süreli, geçip giden kaygı durumuna duygusal bir esneklik ile de cevap vermeniz gerekebiliyor. Böylece zihniniz değişen duruşunuza karşı hem bedensel hem de duygusal olarak bir esneklik geliştirebiliyor.

Duygusal esnekliğin, yaşamımızdaki iyilik hali için gerekli ve önemli bir beceri olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu bilgi chiboard’ı ve denge egzersizlerini yaşamımıza dahil etmemiz için neredeyse tek başına bile yeterli bir neden oluşturabiliyor.

3.Chiboard ile Denge Öğrenilebilir Mi?

Chiboard ile Denge Öğrenilebilir Mi?

Chiboard, egzersizlerinize göre ayarlanabilir gereçleri olan bir denge tahtasıdır. Farklı yönlerde hareket özgürlüğü sağlarken, kaslarınız ve refleksleriniz de aktif bir şekilde işlevlerini gerçekleştirebilir. Ayarlanabilir gereçleri sayesinde, egzersiziniz için en ideal hareket ve duruş yöntemini de belirleyebilirsiniz. Örneğin dik sürüş için ayarlanabilir gereçleri artı konumuna getirebilirsiniz. Düzenli egzersizler ile hem bedeniniz hem de zihniniz “dengede olabilmeyi” aktif bir şekilde öğrenebilir.

4. Chiboard Her Yerde Kullanılabilir mi?

Chiboard Her Yerde Kullanılabilir mi?

Chiboard ile denge egzersizlerini yaşamınızda bir rutin haline getirebilirsiniz. Ayrıca diğer egzersizlerinizin hazırlıklarında da ısınma amaçlı kullanabilirsiniz. Böylelikle bedeniniz ve zihniniz, belki de oldukça yoğun bir egzersiz programına kısa sürede hazır hale gelebilir.

Chiboard tahtası kolaylıkla taşınabilir olduğundan, denge egzersizlerinizi gerçekleştirmek için de uygun bir alan bulmanız yeterli olacaktır. Bu taşıma ve uygulama kolaylığı sayesinde, chiboard ile hemen her yerde denge egzersizlerinizi gerçekleştirebilir, bedeninizi ve ruhunuzu dengeli bir hale getirebilirsiniz.

Eğlenceli Aktivitelerin Adresi: Bucketlist

Sporun her bir dalı için şüphesiz denge, en önemli unsurdur. Denge egzersizleri söz konusu olduğunda yoga, fitness, kaykay, dalga sörfü, kitesurf, windsurf gibi aktiviteleri deneyimleyebilirsiniz. Üstelik dengenizi sağlamaya çalışırken, eğlenmeyi de ihmal etmeyeceğiniz bu deneyimlere Bucketlist ile ulaşabilirsiniz. Siz de “hayat böyle güzel dedirten deneyimler” için Buckelist’e hemen şimdi kaydolarak eşsiz deneyimlerinizin planlarını kolaylıkla oluşturabilirsiniz. 

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar