Manzara fotoğrafçılığı, fotoğrafçılığın en popüler alanlarından biridir. Fotoğraf makineniz ile doğada ve açık havada çektiğiniz her fotoğraf, manzara fotoğrafı olarak nitelendirilir. Büyük manzaralardan samimi ayrıntılara kadar en iyi fotoğraflar, fotoğrafçının doğanın ve hayatın dilinden anladığını kanıtlar nitelikte olduğunda, duvara asılacak krediyi kazanır. Manzara fotoğrafçılığının özünde, dünyanın özü yatar. Sizin için yaratacağınız fotoğraf kompozisyonuna en uygun arka planı oluşturacak manzara fotoğrafçılığı mekanlarını sıraladık. Bu destinasyonlara gittiğiniz zaman kameranıza kaydetmek istediğiniz birçok görüntü ve fotoğrafçılık için aradığınız ilhamı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Thingvellir, İzlanda

Thingvellir, İzlanda

Eylülden nisan ortasına kadar İzlanda gökyüzü, kusursuz fotoğraflar çekebileceğiniz uzun geceler yaşıyor. Doğanın en özel yeteneklerinden biri olan Kuzey Işıkları, İzlanda’da en güzel Thingvellir’den izleniyor. Ülkedeki en büyük göl olan Thingvallavatn sınırındaki Thingvellir, aynı zamanda ziyaretçilerine tarihi öneme sahip bir lav alanı sunuyor. İzlanda’nın başkenti Rejkavik’e direkt uçuşla ulaşabilirsiniz. Daha sonra rotanızı belirleyin ve Thingvellir’e bir an önce kavuşun. Kuzey Işıklarını bir kere görüp fotoğraflarsanız dünyanın en özel anlarından birine şahit olduğunuzu belgelemiş olacaksınız.

Toskana, İtalya

Toskana, İtalya

Toskana, doğal ve leziz yiyecekleri ile ünlü olduğu kadar insanın aklından asla çıkmayan manzaralar da sunuyor. Kusursuz bir mimari çalışmayla ortaya çıkmış gibi görünen Toskana, Avrupa’da manzara fotoğrafçılığı adına birçok seçenek sunan İtalya’da bulunuyor. Manzara fotoğrafı çekmek isteyen amatörlere workshoplar düzenleyen acenteler de mevcut. Bir grup ile birlikte Toskana’da manzaraya bakma ve manzarayı kaydetme dersleri alabilirsiniz. İtalyan şıklığını kanıtlar nitelikte olan bu şehirde hangi açıdan bakarsanız bakın muhteşem bir manzara göreceksiniz.

Blagaj, Bosna Hersek

Blagaj, Bosna Hersek

Mostar Köprüsü’nün ününü geçemeyen ama Mostar’a oldukça yakın konumda bulunan Blagaj, manzara fotoğrafçılığı peşinde koşan gezginlerin radarına mutlaka takılıyor. Blagaj’da çekeceğiniz fotoğrafların, yakın tarihin yorucu hissini de üzerinde barındırabileceği gerçeğini unutmayın. Saraybosna’dan otobüs veya arabaya kiralayarak gidebileceğiniz Blagaj, Neretva Nehri kıyısında yer alıyor. Bu arada Neretva Nehri’nde parçalanan ve olduğu gibi bırakılan bir tren yolu köprüsü var. Bu manzarayı da fotoğraflamayı unutmayın. Blagaj’a vardığınız anda hangi noktadan fotoğraf çekeceğiniz konusunda stres yaşamayın. Derin bir nefes alın ve bu manzaranın sunduğu güzelliklere kapılarak deklanşöre basmaya başlayın!

Grand Teton Milli Parkı, ABD

Grand Teton Milli Parkı, ABD

Grand Teton Milli Parkı, ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden biri olarak karşınıza çıkabilir. Söz konusu manzara fotoğrafçılığı olduğu zaman da günün her saati kusursuz manzara kareleri yakalamanız için oldukça uygun bir mekan. Bu milli parkın renk paleti çok geniş. Snake Gölü’ne yansıyan güneş ışınları ve ağaçların renkleri ile bulutların görkemi buluşuyor. Gece ise Ay’ın ortaya çıkardığı bambaşka bir sahne sizi karşılıyor. Bu destinasyon aynı zamanda ABD’deki dağcılığın da kalbinin attığı yer. Doğal yaşam, ışıklar, vahşi hayat iç içe bir mekanda manzara fotoğrafları çekmek isterseniz listenize Wyoming’i ekleyin.

St. Kilda, İskoçya

St. Kilda, İskoçya

Kemerlerinizi bağlayın; çünkü Birleşik Krallık uçurumlarından en görkemli olanına, St. Kilda’ya gidiyoruz. Konaklama seçeneği bulunmuyor, çünkü nüfus 200 kişiden oluşuyor. Bu sakinlikteki bir alanın da manzarası ilk günkü görkemini korumayı başarıyor haliyle. Avrupa’daki en yüksek kayalıklardan bazılarına sahip olan St. Kilda, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor. Kameranıza yansıyan her kareyi kaydetmek isteyeceğiniz St. Kilda’ya İskoçya’dan hareket eden tekne veya cruise gemileri ile ulaşabilirsiniz. Adayı ziyaret etmek isteyenlere mutlaka profesyonel bir rehber eşlik ediyor. Yılın belirli dönemlerinde ise St. Kilda’ya yolculuk yapan fotoğraf toplulukları mevcut. Birleşik Krallık’ın simgelerinden olan St. Kilda’da vahşi dalgaları, kayalara vururken fotoğraflayabilirsiniz.

Plitvice Gölleri, Hırvatistan

Plitvice Gölleri, Hırvatistan

Doğal güzellikleri ön planda olan ülkeler arasında son yıllarda popülaritesini arttıran Hırvatistan, parklarıyla tüm Avrupa’yı kıskandırmayı başarıyor. Uzun yıllardır UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan ilitvice Gölleri Milli Parkı da görür görmez aşık olacağınız özellikler taşıyor. Hayal etmesi zor bir güzelliği bulunan parkta neredeyse 100 şelalenin birbirine bağladığı 16 göl, yemyeşil vadilerin arasından gülümseyen masmavi ışık seli oluşturuyor. Ağaçların, bir ressamın elinden çıkmış gibi rengarenk ayrıldığı mevsimler ise ilkbahar ve sonbahar. Plitvice Göllerine gidip manzara fotoğrafı çekmek için önce Zagreb’e uçmanız gerekiyor. Zagreb’de, fotoğraf çekmek için Plitvice Göllerine tur düzenleyen birçok şirket bulabilirsiniz.

Kapadokya, Türkiye

Kapadokya, Türkiye

Göreme Milli Parkı’nın ortasında, kusursuz bir gökyüzünün altında, Anadolu’nun en gizemli köşesi var: Kapadokya. Jeolojik bir gariplik olarak da değerlendirebileceğimiz Kapadokya’da manzara fotoğrafı çekmek için muhteşem noktalar bulunuyor. Türkiye’nin en turistik bölgelerinden birinde olduğu için konaklama, yeme-içme ve etrafta gidilecek farklı yerler bulma konusunda birçok fırsatınız olacak. Ayrıca sık sık fotoğraf grupları, Kapadokya’da her gün yenilikler sunan manzaranın peşinde turlar düzenliyor. Turlardan birinde kendinize yer bulup evinizin en güzel yerinde sergileyebileceğiniz fotoğraflar çekebilirsiniz. Kapadokya fotoğraf turları genel olarak aşağıdaki destinasyonlara düzenleniyor:

  • Avanos
  • Ürgüp
  • Ihlara Vadisi
  • Göreme
  • Hacı Bektaş-ı Veli
  • Derinkuyu
  • Tuz Gölü

Nemrut Dağı, Türkiye

Nemrut Dağı, Türkiye

Hiçbir fotoğraf, Nemrut Dağı’nda bulunan gökyüzünün, heykellerin, 50 metre yükseklikteki mezarların insanı etkileyen gerçekliğini ortaya koyamaz; fakat Nemrut Dağı’nda dünyanın hiçbir yerinde mümkün olmayacak manzara fotoğrafları çekilebilir. Her manzara fotoğrafçısının hayalini kurduğu Nemrut Dağı, imkansızlık ve kusursuzluğun birleşimi. Nemrut Dağı’na hem toplu taşıma ile hem de özel araçlarla kolayca ulaşılabiliyor. Zirveye yakın konumlanan birkaç otel de mevcut. Adıyaman Havalimanı’na uçtuktan sonra Nemrut Dağı’nı görür görmez, Türkiye’deki en iyi manzara fotoğrafı çekilecek noktalardan birine geldiğinizi anlayacaksınız.

Abant Gölü ve Tabiat Parkı, Türkiye

Abant Gölü ve Tabiat Parkı, Türkiye

İstanbul’a yakın manzara fotoğrafı noktası olarak ilk akla gelen yer Abant Gölü. Farklı konaklama seçenekleri sunan Abant’a günübirlik seyahat de mümkün. Tabii en iyi manzarayı yakalamak için bazı saatleri takip etmekte fayda var. Abant’taki konaklama seçeneklerinin bolluğu sayesinde çekeceğiniz kusursuz manzara fotoğrafının saatini gözlemleyebilirsiniz. Doğru zaman geldiğinde Abant Gölü’nün ve çevresinin sunduğu güzellikler, kameranızın hafızasında kendine yer bulacak. İlkbahar ve sonbaharda renklerin ağaç dallarında dans ettiği Abant’ta, akşamlar her zaman soğuk ve fotoğraflanmaya değer! Bu yüzden yanınıza alacaklarınıza dikkat edin ve unuttuğunuz bir şey yüzünden Abant’ta fotoğraf çekerken en güzel karelerden olmayın. Ayrıca Abant Gölü’ne yakın yerlerde Bolu Dağı’nın farklı güzellikleri de sizi bekliyor.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar