Sayısız doğal güzelliği, tarihi, antik kentleri, eşsiz koyları, insanları ve sahilleriyle bizlere kucak açan Antalya’da yapılacakları saymakla bitiremeyiz. Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan şehir mevsim fark etmeksizin pek çok yerli ve yabancı turiste de ev sahipliği yapıyor. 

Tatillerin ve gezilerin ilk tercihi olmanın yanında doğa sporuna ilgi duyan herkesin ilgi odağı. Şehir turları ile şehrin pek çok bölgesinde yapılan aktivitelerle Antalya’yı tanımak, pek çok farklı koyda yapılan deniz gezisi aktiviteleri, tekne turları, sosyalleşmek için sunduğu sayısız imkânlarla Antalya en gözde şehirlerimizden biridir.

Antalya’da yapılacakları saymakla bitiremesek de bu yazıda son dönemde Antalya’da yapılacaklardan en popüler olan aktiviteleri bir araya getirdik. Denize ve yeşile doyacağınız bu harika şehir seçmekte zorlanacağınız aktivitelerle dolu. İşte sizin için hazırladığımız Antalya’da yapılacaklar listesi.

Muratpaşa'da Kano Macerası

Muratpaşa'da Kano Macerası

Köprülü Kanyon’u duymayanımız yoktur. Antalya’da yapılacaklar listesinin başında yer alan ve en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden biri olan Köprülü Kanyon pek çok endemik bitki ve hayvanı içinde barındıran bir ekosisteme sahip büyük bir millî parktır. Aynı zamanda eşsiz sularında pek çok doğa sporuna ev sahipliği yapar. Bu spor türlerinden biri olan kano sporunu hepimiz biliriz. Peki nehir kayağını hiç duydunuz mu?

Nehir kayağı ducky denilen botlarla yapılan bir kano türüdür. Rafting botlarına benzer şekilde bu botların da kendinden tahliye sistemi bulunur. Nehir kayağı yaparken botu tek başınıza yönlendirerek nehirde yol alırsınız. Eğer adrenalin tutkunuysanız ve suyla aranız iyiyse nehir kayağı tam size göre. 

Adrenalin dolu bu deneyimde nehrin sularına kafa tutarken kontrol tamamen sizin elinizde olacak ve heyecanınıza hakim olamayacaksınız. Muhteşem manzaranın tadını çıkarmak ve Köprülü Kanyon’un sularına kendinizi bırakmak için Antalya’da River Kayaking Macerası etkinliğine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Jeep ile Rafting Heyecanı

Jeep ile Rafting Heyecanı

Rafting adrenalin tutkunlarını bile heyecanlandıracak bir deneyimdir. Bu deneyimi daha da ilginç hâle getiren jeep ile safariden sonra rafting yapmak olabilir. Daha önce de söylediğimiz gibi Antalya doğa sporlarını sevenler için eşsiz bir cennettir. Antalya’da yapılacaklar saymakla bitmez. Heyecan ve macera seviyorsanız bu aktivite tam da sizlik. 

Jeep ile safariye başladığınız bu yolculukta doğal güzellikler eşliğinde engebeli arazilerde dolaşacak, pek çok antik kent ve tarihi yapıyı da görme fırsatı bulacaksınız.  Doğa harikası manzaraları seyrettiğiniz rotanın ardından Köprülü Kanyon’da rafting deneyimine hazır olun. Köprülü Kanyon’un serin sularıyla buluştuğunuzda hayattan daha fazla zevk alacaksınız. Bu muhteşem heyecanlı jeep yolculuğu ve rafting için pek çok seçeneği sitemizde bulabilirsiniz.

Olimpos'ta Doğa Yürüyüşü

Olimpos'ta Doğa Yürüyüşü

Olimpos tüm heybetiyle, doğasıyla ve upuzun plajıyla Antalya’nın en çok gidilen yerlerindendir. Gençlerin ve kamp yapmayı sevenlerin uğrak noktasıdır. Bununla birlikte pek çok yürüyüş rotasına sahiptir. Olimpos Adrasan arasında oldukça uzun bir yürüyüş rotası bulunur. Yürüyüş bir felsefenin ürünüdür. 

Bu dokunulmamış doğanın içerisinde yapacağınız yolculukta kendinizi ve çevrenizi tanıyarak gözlemleme imkânınız olacaktır. kalbinde huzur ve sakinlik dolu bir gün geçirebilir, yanından yürüyeceğiniz antik kentlerden ilham alırken hafızanıza not düşebilirsiniz.Doğa yürüyüşlerinin yanında Olimpos tırmanış aktiviteleri için de sıklıkla gidilen yerlerdendir. Kaya tırmanışına ve doğa yürüyüşüne merakınızı gidermek için ilk fırsatta Olimpos’a gitmelisiniz.

Kaş’ın Derinliklerine Dalın

Kaş’ın Derinliklerine Dalın

Dünya üzerindeki en güzel koylara sahip Antalya’ya gitmişken dalış yapmak herkesin aklına gelen ilk aktivitelerden biri. Antalya’da yapılacaklar arasında en nefes kesen fikir ise dalıştır. Kaş, dalış için dünyada bulunan sayılı lokasyonlardan biridir. Muhteşem koyları kadar denizaltı çeşitliliği bakımından da oldukça eşsiz bir zenginlik barındırır. 

Denizin altı da üstü kadar güzel ve renklidir. Antalya’nın pek çok bölgesinde yapılan deniz gezisi ve tekne turlarına dalış tecrübesini de ekleyebilirsiniz. Limandan tekneye atladıktan sonra birçok bakir koyda yüzebilir ardından cesaretinizi toplayarak keşif dalışı ile denizin altındaki güzellikleri seyredebilirsiniz. 

Özellikle ilk defa dalış yapacak kişiler için uzman dalgıçlar eşliğinde teknikleri öğrenerek dalış yapmak oldukça önem taşır. Uzman dalgıçlar eşliğinde güvenli bir şekilde dalış yapmak için sitemizden Kaş’ta Keşif Dalışı ve Kaş’ta Padi Discover Scuba Diver Dalış eğitimlerine ulaşabilirsiniz.

Antalya’nın Mavi Sularında Tekne Turu

Antalya’nın Mavi Sularında Tekne Turu

Deniziyle büyüleyen Antalya’nın en güzel yerleri eşsiz mavilikteki koyları ve sahilleridir. Yerli ve yabancı pek çok turist her yıl akın akın bu sahillere tatil için gelirler. Eğer biraz daha sakinlik seviyor ve kalabalıktan uzaklaşarak tatil yapmak istiyorsanız Bucketlist Vip Tekne Turu seçenekleriyle buna imkân tanır. 

Deniz gezisi için en doğru adres Antalya koylarıdır. Vip tekne turu ile kimsenin olmadığı muhteşem güzellikteki koyları gezebilir, dilediğiniz yerde yüzebilirsiniz. Tekne turları aynı zamanda karayoluyla gidemeyeceğiniz koylara ulaşmanıza da imkân tanır. 

Gizli mağaraları, falezleri, açık denizdeki canlılığı görmek için mükemmel bir fırsattır. Antalya’da yapılacaklardan olmazsa olmazı deniz gezisi ve tekne turlarıdır. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu eşsiz anlar için sitemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Kum Heykel Müzesi Gezisi

Kum Heykel Müzesi Gezisi

Pek çok kişi hiç duymamış olsa da Antalya’da yapılacaklar arasında en ilginç aktivitelerden biri de Kum Heykel Müzesine yapacağınız ziyarettir. Dünyaca ünlü Lara sahilinde bulunan açık hava müzesi heykel sanatını bambaşka bir biçimde görmenize imkân tanır. Dünyaca ünlü pek çok heykeltıraşın bir araya gelerek ürettikleri kumdan yapılan eserler burada devasa bir alanda sergilenir. 

Dönem dönem yapılan eserlerin teması değişir ve eserler yeniden yapılır. Yalnızca su ve kum kullanılarak yapılan heykeller metrelerce uzunluğa ve tonlarca ağırlığa sahip devasa boyutlarda olabilir. Genel tema olarak mitolojik karakterlerin eserlere ilham olduğu müzede yüzlerce kumdan heykel aynı anda sergilenmektedir. Özellikle çocuklar ve aileler için oldukça keyif alabilecekleri bir fırsat olan Kum Heykel Müzesi ilginç bir deneyim yaşamak isteyen herkesi Lara sahilinde bekliyor.

Antalya’ya Farklı Bir Bakış Sunan Yamaç Paraşütü

Antalya’ya Farklı Bir Bakış Sunan Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü Antalya’da yapılacakların başında gelir. Antalya şehir turları denildiğinde yamaç paraşütü akıllara ilk sıralarda gelir. Adrenalini ve heyecanı yüksek bu deneyim herkesin hayatında bir defa da olsa yaşaması gereken bir deneyimdir. Yamaç paraşütü ile Antalya koylarının eşsiz güzelliklerini kuşlarla birlikte seyredebilirsiniz. 

Özgürleştirici uçma hissini tattıktan sonra daha önce denemediğiniz için üzülebilirsiniz. Yeşile ve maviye doyuran bu uçuş deneyiminde yaklaşık 400 metre yükseklikten kendinizi bıraktıktan sonra Antalya manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. 

Uçuş öncesinde uzman eğitmenler tarafından bilgilendirildikten sonra atlayışı da birlikte gerçekleştireceksiniz. Antalya’da yapılacaklar arasındaki en unutulmaz deneyim için Alanya Hıdırellez Tepesinde Yamaç Paraşütü seçeneğine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Antalya'da Unutulmaz Anlar Sunan Deneyimler Bucketlist'te

Antalya'da Unutulmaz Anlar Sunan Deneyimler Bucketlist'te

Sevdiklerinizle paylaşacağınız eşsiz deneyimler Bucketlist’te. Antalya’da yapılacaklar sınırsız ve Bucketlist sizin için sayısız seçeneği bir araya getiriyor. Ailenizle birlikte çıkacağınız bir deniz gezisi, adrenalinin sınırlarını zorlayacağınız safari ve rafting deneyimleri, tüm şehri tanımanıza imkân sağlayan şehir turları, denizi ile büyüleyen Kaş’ın eşsiz koyları ve çok daha fazlası için Bucketlist sitemize göz atın ve tatilinizi şimdiden planlamaya başlayın.

Önceki yayınımıza https://blog.bucketlist.com.tr/dunyaya-acilan-bir-liman-olan-izmirde-yapabileceginiz-aktiviteler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar