Yeryüzüne hep aynı açıdan bakmak yerine bir de gökyüzünden bakmaya, adımlarınızı serbest bırakıp uçmaya ne dersiniz? Yanıtınız “Evet” ise sizi özgürlüğü hissetmeye davet ediyoruz. Eğlenceyi doyasıya yaşayacağınız ve sanal pilotaj eğitimlerinde deneyim sahibi olabileceğiniz uçuş önerilerimizi sizler için derledik.

1. Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünü Kucaklayın

Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünü Kucaklayın

Adımlarınızı boşluğa bırakarak gökyüzünü kucaklamanın verdiği heyecan ve mutlulukla yeryüzüne indiğinizde, artık uçuş deneyiminizden önceki ruh halinizle aynı olmayacaksınız. Yeryüzündeki eşsiz manzaralara bulutlardan bakmak ve özgürlük hissiyle gökyüzünü kucaklamak, belki de kaosun içindeki düzeni keşfetmenize ve evrendeki ahengi sakinlikle hissetmenize fırsat verecektir. Birbirinden güzel yamaç paraşütü noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Pamukkale‘de yamaç paraşütü ile uçarken travertenlerin eşsiz beyazlığını ve Roma Dönemi’nde inşa edilen Hierapolis Kenti’nin tarihi yapılarını, gökyüzünün maviliği eşliğinde keşfedebilirsiniz.
  • 1965 metre yüksekliğe profesyonel pilotlar ile sağlanan tandem uçuşunu Fethiye Babadağ’da gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Ölüdeniz manzarası eşliğinde yeşil ile mavi birlikteliğinin ruhunuza verdiği sakinlik ve gökyüzünde olmanın heyecanını bir arada yaşıyor olmanın tadını yamaç paraşütü macerası ile çıkarabilirsiniz.
  • Alanya’da Yassıtepe’den mi uçmak istersiniz yoksa Hıdırellez Tepesi’nden mi? Siz sadece karar verin, sonrası için tecrübeli bir ekip özgürce uçmanıza yardımcı olacaktır. Türkiye’nin güney sahillerinden birini keşfetmek ve Alanya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini bir de uçarken seyretmek için yamaç paraşütü ile kendinizi gökyüzüne bırakabilirsiniz.  
  • İstanbul’da, Karadeniz’e kıyısı olan Ormanlı Köyü saatlerce sürebilecek bir yamaç paraşütü macerası için ideal bir uçuş alanı sağlıyor. Uçuş manzaranızdaki orman, kumsal ve deniz üçlüsünün benzersiz buluşması için Ormanlı Köyü’nü tercih edebilirsiniz.
  • Tekirdağ‘da Uçmakdere, Yeniköy ve Ganos Dağları arasında süzülürken Marmara Denizi eşliğinde gökyüzünün ve doğanın keyfini uçarak çıkarabilirsiniz. Marmara Denizi’nin ve Ganos Dağları’nın oluşturduğu mükemmel uyum ayaklarınızı yerden keserken kalp atışlarınızı hızlandıracak!

İzmir Bayraklı’da, bir Yamaç Paraşütü Eğitim Programı’na da dahil olabilirsiniz. 7-15 gün arasında süren bu eğitim Türk Hava Kurumu’ndan ve Uluslararası Havacılık Federasyonu’ndan yetkili eğitmenler tarafından gerçekleştirilmektedir. Teknik bilginin ötesinde, ekipman ve lokasyon desteği de sağlayan bu eğitim ile ilk uçuşunuzu gerçekleştirebilir; Türk Hava Kurumu’ndan uluslararası “P1 – P2 Yamaç Paraşütü Başlangıç Sertifikası”nı almaya hak kazanabilirsiniz.

2. Yeryüzünü Balon Turu ile Selamlayın

Yeryüzünü Balon Turu ile Selamlayın

Bir balonun içinde sakince yükselmeyi, huzurla uçmayı ve gökyüzünden yeryüzünü selamlayarak yavaşça süzülmeyi mümkün kılan bir balon turuna ne dersiniz? Pamukkale ve Kapadokya’da gününüzü güzelleştirecek bu heyecan verici aktivite sizi bekliyor!

Pamukkale’de balonla yükselirken bembeyaz travertenlere ve Hierapolis Kenti’ne bakıyor olmak, benzersiz bir uçuş deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Ayrıca balon turu denilince, aklınıza ilk olarak Kapadokya’nın geldiğine eminiz. Macerayı ruhunuzda hissedeceğiniz bir balon turu, Kapadokya’nın ilginç yeryüzü şekilleri ile tanıştığınız o güzel güne zenginlik katacaktır.

3. Uçuş Macerasını Microlight ile Yaşayın

Uçuş Macerasını Microlight ile Yaşayın

Belki de geleceğin olağan bir hava ulaşım aracı olabilecek özel tasarımlı Microlight ile uçmak, güvenli bir şekilde eğlenceyi arşa çıkarmanın keyifli bir yolu olabilir.  Antalya’da bir pilot eşliğinde gerçekleştireceğiniz Microlight uçuşu ile ruhunuzda maceranın, eğlencenin ve dinamikliğin yeniden canlandığını hissedeceksiniz. Pilot öğretmen ile yaşayacağınız bu deneyim, ömrünüz boyunca unutamayacağınız nefes kesici bir anı olacaktır.

4. Uçuş Simülatörü ile Yeni Bir Deneyim Kazanın

Uçuş Simülatörü ile Yeni Bir Deneyim Kazanın

Bir pilot adayı ya da uçaklara gönül vermiş biriyseniz, uçuş simülatörü ile eğlence uçuşları tam size göre! Farklı hava durumları ve bir uçakta karşılaşılabilecek olası durumlar için birebir uygulama yapmak harika olacaktır. Üstelik, uçuş deneyimi heyecanını birebir yaşamak için birden fazla merkezde birçok seçeneğiniz de mevcut. Bu uçuş simülatörü merkezlerinin meraklı minikler için de vazgeçilmez bir alan olacağını söylemek mümkün.

Ankara Çankaya’da Cessna 172 Skyhawk ile uçarak keyifli ve gerçeğe yakın bir deneyim yaşayabilirsiniz.

5. Uçuş Eğitimleri ile Bilginizi Zenginleştirin

Uçuş Eğitimleri ile Bilginizi Zenginleştirin

Uçaklarla ilgili teorik ve pratik bilgilerin bütünleştiği tam donanımlı bir eğitim almak, düşündüğünüzden çok daha kolay! Uçuş simülatörleri ile yapılan eğitimlerde uçaklara ve uçuşlara dair merak ettiğiniz her sorunuza yanıt bulabileceksiniz.

İzmir Gaziemir’de Kapsamlı Uçuş Eğitimi; İstanbul’da 1, 2, ve 3. seviyeye kadar çıkan seçenekleriyle Sanal Pilotaj Eğitimi programlarını değerlendirebilirsiniz. Alacağınız bu eğitimlerle uçuş bilgilerinizi ve deneyimlerinizi zenginleştirebilirsiniz.

Uçuş Deneyimlerinin Keyfini Bucketlist ile Çıkarın!

“Hayatı güzel deneyimlemek için bir de uçmayı deneyin” diyerek önerilerimizi bir kez daha düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Yamaç paraşütü ile eğlenceyi arşa çıkarmaya, balon uçuşu ile gökyüzünde huzurla süzülmeye, ruhunuzun dinamikliğini arttıracak Microlight hava aracı ile tanışmaya, uçuş simülatörü ile eğlenerek öğrenmeye hazırsanız; ‘hayat böyle güzel dedirten deneyimler’ için Buckelist’e hemen şimdi kaydolarak eşsiz deneyimlerinizin planlarını çok geç olmadan oluşturabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar