Sağlıklı yaşamın anahtarı hareket etmektir. Aktif bir yaşamın sunduğu ayrıcalıklar, yaşam kalitesini arttırır ve sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Şehir yaşamında da genellikle yürüyüş ve koşu gibi sporlar tercih edilir. Fakat bu sporları yaparken temiz hava ve uygun alan en önemli ihtiyaçların başında geliyor. Yoğun ve kalabalık bir yaşamın devam ettiği İstanbul’da havası temiz ve koşmak için yeterli bir parkur olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İstanbul’daki koşu parkurlarını sizin için bir araya getirdik. Koşu ayakkabılarınızı giyin ve bağcıklarınızı bağlayın, İstanbul’da her mevsim koşabilirsiniz!

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı, hem yerel hem de uluslararası birçok koşu ve spor organizasyonunun düzenlendiği, şehre yakın ve oksijeni bol bir seçenek. Yaz aylarında ağaçların gölgesi ile  serinlettiği, kış aylarında ise yine ağaçların rüzgarı engellediği Belgrad Ormanı, bol oksijeni ile koştukça koşma isteğinizi arttıracak. Özellikle Neşet Suyu parkuru, koşucular tarafından seçilen bir rota. Her seviyeden koşucunun rahatlıkla koşabileceği Neşet Suyu parkuru, göl kenarında koşma fırsatı da sunuyor. Belgrad Ormanı’nda daha profesyonel koşucular için zorlu parkurlar da mevcut. Eğer koşarken keşfetmek isteyen biriyseniz Belgrad Ormanı koşu gruplarına dahil olabilirsiniz.

Feneryolu - Suadiye Sahil Yolu

Feneryolu - Suadiye Sahil Yolu

Anadolu Yakası’nda en çok tercih edilen koşu parkuru, Feneryolu- Suadiye Sahil yoludur denilebilir. Denizin kenarından ayrılmayan parkurda yer yer parklara ve ağaçlara yakın, yer yer de yola yakın alanlardan geçerek koşabilirsiniz. Her seviyeden koşucu için uygun olan bu rotada, mola yapmak için şahane ada manzarası sizi bekliyor. İhtiyaçlarınızı gidermeniz için birçok işletme de bu koşu rotasında karşınıza çıkacak.

Yıldız Parkı, Beşiktaş

Yıldız Parkı, Beşiktaş

Koşu kariyerini ilerleten koşucuların daha rahat olabileceği Yıldız Parkı, yeni başlayan koşucular için zorlu bir parkur olabilir. Şehrin içindeki konumu sayesinde kolay ulaşılabilen Yıldız Parkı, ağaçlar içinde olduğu için bol oksijen bulunuyor. İçinde tarihi yapıların da yer aldığı Yıldız Parkı’nda İstanbul manzarasının özel kareleri de karşınıza çıkacak. Yanınıza su ve yedek eşya almanızı öneriyoruz. Yıldız Parkı koşu parkurunda yol gösterici işaretler bulunsa da yanınıza bir harita almak veya rotaya önceden çalışmak doğru bir hamle olur.

Moda Sahili, Kadıköy

Moda Sahili, Kadıköy

Özellikle Moda’da oturanların tercih ettiği Moda Sahili koşu parkuru, yaz aylarında çok kalabalık oluyor. Sonbahar ve kış aylarında koşmak için ise kusursuz bir parkur imkanı sunuyor. Tabii rüzgarlı bir bölge olduğu için kendinizi koruyarak koşuya çıkmakta fayda var. Her seviyeden koşucu için uygun olan Moda Sahili, şehir içine göre daha temiz bir havaya sahip. Koşu sonrası dinlenmek için de sayılamayacak kadar çok seçenek bulunuyor.

Zeytinburnu - Bakırköy Sahil Yolu

Zeytinburnu - Bakırköy Sahil Yolu

Caddeden uzak bir şekilde koşu yapabileceğiniz Zeytinburnu – Bakırköy sahil yolu, keyifli parkurların başında geliyor. Sarayburnu’ndan başlayıp Bakırköy sahil şeridi boyunca devam eden Zeytinburnu – Bakırköy sahil yolu koşu parkurun da en çok Yenikapı bölümü tercih ediliyor. Çünkü bu kısımda balıkçılar bulunmuyor. Ama yine de geniş bir alan sunduğu için balıkçıların olduğu noktalarda da koşabilirsiniz. Bu parkurun bir tarafında her zaman deniz olacak. Diğer tarafınızda da sıklıkla tarihi yapılara denk geleceksiniz.

Balat - Fener Sahil Yolu

Balat - Fener Sahil Yolu

3 km uzunluğundaki Balat – Fener Sahil Yolu koşu parkuru, kısa bir parkur olmasına rağmen sıkılmayıp arka arkaya koşabileceğiniz bir yer. Sabah erken veya gece geç saatlerde tenha olan ve koşmak için kusursuz bir ortam sunan Balat – Fener koşu parkuru, amatör koşuculara daha uygun. Sıkı bir antrenman rotası olarak değerlendirilmemesi gereken bu parkur, keyif rotası olarak koşmak için daha uygun bir seçenek.

Emirgan Parkı, Tartan Zemini

Emirgan Parkı, Tartan Zemini

İstanbul’daki koşu parkuru seçeneklerinden biri de parklardır. Koşu için güzel bir alternatif sunan Emirgan Parkı’ndaki kauçuk zemin, sert zemine göre daha kolay koşu yapabileceğiniz bir yer. Hafta sonları piknikçilerin akınına uğradığı için sabah erken saatlerde koşu yapmak doğru bir karar olacaktır. Hafta içi gündüzleri de vaktiniz olursa koşu yapmak için Emirgan Parkı’nı tercih edebilirsiniz. Bu parkur da İstanbul’daki koşu parkurlarının çoğu gibi her seviyeden koşucuyu ağırlayabiliyor.

Maçka Parkı

Maçka Parkı

Şehir merkezine yakınlığı sebebiyle hem piknikçiler hem de sporcular tarafından sık sık tercih edilen Maçka Parkı, özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık oluyor. Fakat sonbahar ve kış aylarında, kendinizi koruyacağınız koşu kıyafetleri ile rahatlıkla koşabileceğiniz bir park. Merdiven antrenmanlarına da imkan sunan Maçka Parkı koşu parkuru, aktif bir yaşam için tüm ihtiyaçları karşılayabilecek kadar donanımlı bir yer. Çimlerinde dinlenebileceğiniz Maçka Parkı’nın oksijeni de sağlığınıza sağlık katacak!

Fındıkzade Çukurbostan Parkuru

Fındıkzade Çukurbostan Parkuru

Bu parkurda bulunan park, TEGV Parkı olarak da bilinir. Belediye bünyesindeki koşu alanında, tartan pist bulunuyor. 480 metrelik uzunluğa sahip koşu parkuru, bölgede yaşayanlar için harika bir aktivite alanı. Her seviyede koşucunun rahatlıkla tamamlayabileceği parkurda, grup halinde koşu ve diğer spor aktiviteleri de düzenleniyor.

Adalar

Adalar

Güzel bir vapur yolculuğu sonrası Adalar’ın çeşitli yollarında, temiz havada koşabilirsiniz. Kimi zaman zorlu parkurlar olarak karşınıza çıkan, kimi zaman da düz yolda denize bakarak koşmanızı sağlayan Adalar’da koşu turları düzenleniyor. Başlangıç seviyesindeki koşucuları zorlayabilen bu koşular için öncesinde daha kolay parkurlarda ısınmanızı öneririz.

Polonezköy

Polonezköy

Oksijeni bol, şehirden uzakta bir koşu parkuru arayanlar için Polonezköy gerçek bir macera sunuyor. Önemli olan koşuya başlamadan önce rotanızı iyi belirlemek. Dev ağaçlarla kaplı bir ormanda koşmanın ciğerlerinize yaşatacağı bayram bir yana, kusursuz güzellikteki doğal yaşama da denk gelebilirsiniz. Polonezköy’de koşu turu için gruplara dahil olmak oldukça kolay. Her mevsim koşuculara farklı serüvenler sunan Polonezköy’de harika kahvaltı seçenekleri de mevcut.

Özgürlük Parkı, Göztepe

Özgürlük Parkı, Göztepe

Göztepe’de bulunan ve Anadolu Yakası’nda yaşayanlar için ulaşması oldukça kolay olan Özgürlük Parkı, günün her saati koşu yapabileceğiniz bir yer. Parkta beton bir koşu parkuru ve asfalt bir bisiklet yolu var. 1.3 km uzunluğundaki alanda, bir adet dinlenme mekanı da bulunuyor. Dinlenmek istediğiniz zaman kapıları size her zaman açık. Çocuklarla gitmek için de uygun olan bir ortam olan Göztepe Özgürlük Parkı’nda oyun alanları oldukça fazla.

Bonus: İstanbul Maratonu

Bonus: İstanbul Maratonu

Her yıl düzenlenen İstanbul Maratonu, büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Şehirdeki yaşamı etkileyen İstanbul Maratonu’nda her seviyeden koşucu bulunuyor. Dereceye girmek isteyen profesyoneller veya sadece bu deneyimin bir parçası olmak isteyenleri  buluşturan İstanbul Maratonu’nda koşarken kendinize iyi bir sebep de bulabilirsiniz. Son yıllarda koşucular bir sivil toplum kuruluşu adına koşmaya başladı. Seçtiğiniz bir alanda bağış toplayarak İstanbul Maratonu’na katılırsanız hem farkındalık yaratabilir hem harika bir spor aktivitesine dahil olabilir hem de çevrenizdekilerin duyarlılığını arttırabilirsiniz. Farklı sürelerde ve mesafelerde parkurlardan oluşan İstanbul Maratonu, köprü üzerinde sağladığı koşu fırsatı ile kendinizi ayrıcalıklı hissetmenizi sağlayacak bir deneyim.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar