İşler yolunda gitmediğinde ya da günlük rutinlerin artık sıkıcı bir hal almaya başladığı anlarda oluşan stresinizi birkaç yöntem ile kontrol altına alabilirsiniz. Bu noktada ruhunuzu iyi gelecek farklı aktiviteleri deneyebilirsiniz. Peki, stresle başa çıkabileceğiniz aktiviteler nelerdir?

Stresinizi Atabileceğiniz Aktivite Önerileri

Yeni iş değişiklikleri, hayattaki ani değişimler, yoğun tempolu bir hayat, sınav süreçleri, zorunlu adaptasyonlar… Stres birçok faktörden dolayı ortaya çıkabilir. Kişi bu süreçte mental ve fiziksel olarak kendini yıpranmış hissedebilir, modu düşebilir, hatta yoğun etki altında bunalıma bile girebilir. Bu noktada stres yaşayan kişiler kendini stresten bir anda kurtaramaz fakat düzenli yapılan aktiviteler sayesinde stres oluşmasını engelleyebilir.

Stresle Başa Çıkmak İçin Yapabileceğiniz 5 Aktivite

Yapacağınız bazı aktiviteler stresli durumlarla karşılaştığınızda daha güçlü tavır sergilemenizi sağlar. Bu aktivitelerden bazılarına şunları örnek verebiliriz:

1) Doğaya Yolculuk Yapın

Doğaya Yolculuk Yapın

Doğanın, ruhumuza iyi gelen özelliğini hatırlamak için bu durum iyi bir fırsat. Gökyüzü, güneş ve doğanın birbirinden güzel harikaları ile ruhunuzu dinginleştirebilirsiniz. Bir gününüzü sevdiklerinizle birlikte doğaya yolculuk için ayırabilirsiniz ve hatta birkaç gün sürecek maceralı bir kamp etkinliği dahi planlayabilirsiniz. Böylelikle duygularınıza, düşüncelerinize, kendinize, yaşamınıza belirli bir mesafeden daha objektif bir şekilde bakabilir; her şeyi sakin bir ruh hali ile daha iyi değerlendirebilirsiniz.   

2) Yaşamınıza Spor Egzersizlerini Dahil Edin

Hareket, ruhumuza iyi gelen bir şey. Kendinizi daha zinde ve dinç hissetmek için spor programınızı yeniden oluşturabilirsiniz. Hatta yaşamınıza su sporları, dövüş sporları, tenis gibi yeni spor egzersizlerini de dahil edebilirsiniz. Bedeni ve zihni birlikte geliştirmenin yaşam kalitenize sağladığı katkıyla birlikte iyi oluşunuzu da arttırabilirsiniz.    

3) Meditasyon İle Sessizlik Zamanları Oluşturun

Meditasyon İle Sessizlik Zamanları Oluşturun

Doğru kararlar verebilmek, doğru adımlar atabilmek ve yaşamımız için bir anlam alanı oluşturabilmek için ihtiyacımız olan belki de en önemli şey sakinliktir. Sakinlik için ise sessizlik, duygularımız ve düşüncelerimiz için farkındalık, doğaya, yaşama, tüm bu olup bitenlere karşı kendimize özgü oluşturabileceğimiz bir anlayış bize yardımcı olabilir. Bunun için kendinize günde sadece 10-15 dakikalık bir sakinlik alanı oluşturabilirsiniz. Dilerseniz bunun için doğada kamp deneyimi ile birlikte meditasyon yapabilirsiniz.

4) Bir Gününüzü Gözden Geçirin

Bazen strese neden olan asıl etken, tüm bu yaşam meşguliyetine karşı kendinizi ihmal ediyor olmanız olabilir. Uyku ve beslenme düzeninizi gözden geçirin, size en uygun olan düzeni sağlayın ve bu düzene uyma konusunda kendinize söz verin. 

Ayrıca günlük rutinlerinizi de yeni bir hobi edinerek zenginleştirebilirsiniz. Bir müzik aleti çalmayı öğrenmek, seramik kursu gibi bilgi ve eğlencesi bol kurslara giderek yeni deneyimler kazanmak, bitkilerle ilgilenmek, yeni bir yemek tarifi ile sofralarınıza renk katmak, bilmediğiniz bir alanda yeni bir kitaba başlamak ve daha birçok şey… Hobileriniz için zaman ayırdığınızda, yaşamınızdaki geriye kalan sorumluluklarınızı da daha iyi yapabiliyor olduğunuzu fark edebilirsiniz.

Bonus: Sınav Stresi ile Başa Çıkma Yolları

Bonus: Sınav Stresi ile Başa Çıkma Yolları

Sınav stresi, hemen hepimizin yaşamımızın belirli bir döneminde tanışmış olduğumuz bir duygu durumu. Üstelik sınav stresi; sınav öncesi, sınav sırasında ve hatta sonrasında da yaşanabiliyor. Sınav öncesinde yaşanan stres için yapılabilecek ilk adım iyi bir çalışma planı oluşturmak olabilir. Günlük zaman çizelgenizi hedeflerinize göre yeniden düzenlemeniz, sınava yönelik stres ve kaygınızı daha işlevsel bir seviyeye çekebilir. Ayrıca strese neden olan asıl etken üzerinde çalışmak da yararlı olacaktır. 

Sınav sırasında ise öncelikle sakinliğinizi korumanız önemlidir. Bunun için nefes egzersizlerinden yararlanabilirsiniz. Sınav sonrasında da size iyi gelecek bir etkinliğe yer verebilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşabilir, duygu ve düşüncelerinizi ifade ederek tüm süreci anlamlı bir hale getirebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra sınav öncesinde Bucketlist’ten kendiniz için macera dolu bir deneyim satın alabilir, stresin yerini mutluluğa bırakabilirsiniz.

Stresle Başa Çıkmada Bucketlist Deneyimlerinden Yararlanın

Bucketlist’in yaşamınıza zenginlik katabilecek deneyimlerini değerlendirerek iyi oluşunuzu arttırabilir, yaşam kalitenizdeki olumlu değişimleri fark edebilirsiniz. Yeni hobiler edinebilir, tatil gününüz için sevdiklerinizle anlamlı bir plan oluşturabilir, kendiniz ve sevdikleriniz için öğrenerek ve eğlenerek geçireceğiniz zamanlar tasarlayabilirsiniz. Siz de “hayat böyle güzel dedirten deneyimler” için Buckelist’e hemen şimdi kaydolarak eşsiz deneyimlerinizin planlarını kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar