Türkiye’deki en iyi gün batımı manzaralarını keşfetmek için yolculuğa çıkıyoruz. Kimi zaman dağların arasından, kimi zaman denizle ufkun birleştiği sonsuzluk noktasından gökyüzünü terk eden güneşi izlerken hayatın ve varolmanın ne kadar büyüleyici olduğunu fark etmemek elde değil. Türkiye’nin en güzel gün batımını aradığımız bu yolculukta romantizmin ve yaşama duyulan aşkın sınırlarında gezineceğiz.

Türkiye’deki en iyi gün batımı manzaraları, aynı zamanda fotoğrafçılık meraklıları için birbirinden güzel manzaralar sunan yerlerde yakalanabiliyor. Manzara fotoğrafçılığı ile ilgileniyorsanız aşağıdaki yerleri fotoğraf çekmek için gidilecek yerler listenize ekleyin.

İstanbul Boğazı: Uğruna Epik Savaşlar Verilen Gün Batımı Manzarası

İstanbul Boğazı: Uğruna Epik Savaşlar Verilen Gün Batımı Manzarası

Türkiye’de güneşin en güzel battığı yerler listesinde İstanbul’un yeri ayrı. Gün batımı İstanbul demek, İstanbul gün batımı demek. Şehir bu konuda meraklılarına o kadar fazla seçenek sunuyor ki tüm bu noktaları keşfetmek için bir gün değil, birkaç hafta gerekiyor. Peki, İstanbul’da gün batımı en güzel nereden izlenir? Bu sorunun cevabı hiç şüphesiz İstanbul Boğazı.

İstanbul Boğazı üzerinden batan güneşi izlemenin en keyifli yolu şehir hatları vapurlarını kullanmak. Özellikle havanın açık olduğu günlerde ve doğru saatlerde vapur içinde olanlar için İstanbul’un en güzel gün batımı manzarası ortaya çıkıyor. Çay-simit keyfi de cabası.

Kapadokya, Nevşehir: Kızıla Boyanan Balonlar

Kapadokya, Nevşehir: Kızıla Boyanan Balonlar

Kapadokya, Türkiye’de görülebilecek en masalsı gün batımı manzaralarına ev sahipliği yapan bir yer. Burada Peribacaları ardından batan güneşi izlerken gökyüzünde dolaşan balonlar da atmosfere büyüleyici ögeler katıyor.

Kapadokya, aynı zamanda bir gurme turu ya da tarihi macera yapılacak yerler arasında da yer alıyor. Yolunuz düşerse çevredeki yeraltı şehirlerini gezip Kapadokya’nın meşhur testi kebabını tattıktan sonra gün batımını tam karşıdan izleyebileceğiniz bir yer bulun. Elinizde kahveniz, karşınızda güneşin tüm kızıl tonları… İnsan daha ne isteyebilir?

Nemrut Dağı, Adıyaman: Gün Batımının Korkunç Güzel Olduğu Yer!

Nemrut Dağı, Adıyaman: Gün Batımının Korkunç Güzel Olduğu Yer!

Tarihi yapılara ve eserlere, mesela bin yıllar öncesinden kalmış devasa heykellere ilgi duyuyorsanız Nemrut Dağı’nda sizi oldukça keyifli bir macera bekliyor demektir. Öncelikle Türkiye’nin en güzel gün batımı manzaralarından birine sahne olan Nemrut Dağı, insanı bir post-apokaliptik hikaye içerisindeymiş gibi hissettiriyor. Nemrut Dağı’nın ardından batan güneş, doğru konumda olanlar için kızıl-siyah bir görsel şölene dönüşüyor. Böylece Nemrut Dağı’nda güneşin batışını izlemek, unutulmaz bir hal alıyor.

Nemrut Dağı’nda gün batımı izlemek istiyorsanız havanın açık olduğu bir zamanı tercih edin. Bulutlu günlerde gün batımının bulutlar üzerinden yaptığı ışık oyunları da oldukça güzel olabilir, ama tamamen havanın açık olduğu bir günde Nemrut Dağı silüeti üzerinden kararan kızıl tonları kesinlikle nefes kesici.

Assos Antik Kenti, Çanakkale: Mitolojik Bir Gün Batımı Manzarası

Assos Antik Kenti, Çanakkale: Mitolojik Bir Gün Batımı Manzarası

Çanakkale’de gün batımı izlenecek birçok yer olabilir, ama bunların en mistiği kesinlikle Assos Antik Kenti. Özellikle Athena Tapınağı’nın bulunduğu tepeden batan güneş, zaman ve mekan kavramını bir anlığına insanın algısından siliyor ve izleyicisini çok uzak zamanlara götürüyor.

Asos Antik Kenti, gün batımı fotoğrafları için de eşsiz bir nokta. Gün batımı manzarasını tarihi bir atmosferle birleştirmek isteyenler, buradaki kareleri kaçırmamalı. Tabii Assos Antik Kenti’nde gün batımı izlemek isteyenler, yaz dönemini tercih etmeli. Hava sıcak ve gökyüzü çoğunlukla açık oluyor. Bu da gün kusursuz gün batımı manzarası sunuyor.

Bodrum, Muğla: Marinada Gün Batımı Nağmeleri

Bodrum, Muğla: Marinada Gün Batımı Nağmeleri

Türkiye’de gün batımının en güzel görüldüğü yerlerden biri de şarkılara konu olmuş Bodrum. Özellikle Bodrum marina taraflarında denizin üzerinde yavaşça dans eden teknelerin üzerinden batan güneşi izlemek, burada yapılacak en büyük keyiflerden biri. Gökyüzünü kızıl tonlarına boyayarak Bodrum’a veda eden güneş, son ışınları ile teknelerin üzerinde yansırken insan gerçek huzuru buluyor.

Bodrum’da gün batımı izlemenin en güzel yanı, sahil boyunca denize karşı uzanan kafelerde bunu yapabiliyor olmak. Kafelerden gelen chill out müzikler ile beraber bir soğuk içecek, gün batımı keyfini ikiye katlıyor. Bodrum’un gün batımı manzaraları, insanı gençleştiriyor.

Çanakkale Şehitleri Anıtı: Zafere Doğru Batan Güneş

Çanakkale Şehitleri Anıtı: Zafere Doğru Batan Güneş

Dünya üzerinde Çanakkale Savaşı kadar etkileyici kaç savaş vardır acaba? Dünya tarihine geçmiş bu mücadele, doğal olarak bulunduğu coğrafyada unutulmaz izler bıraktı. Savaşta hayatını kaybeden askerler anısına yapılan Çanakkale Şehitleri Anıtı gibi.

Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı ve güneşi tam karşınıza alabileceğiniz bir konuma geçerseniz Türkiye’de görebileceğiniz en etkileyici gün batımı manzaralarından birine şahit olursunuz. Anıt üzerinden denize doğru batan güneş, anıtın silüetini ortaya çıkarırken dalgalanan bayrakla beraber burada duygulanmamak imkansız.

Ölüdeniz, Muğla: Tepelerdeki Huzur

Ölüdeniz, Muğla: Tepelerdeki Huzur

Türkiye’nin en turistik beldelerinden Ölüdeniz, aynı zamanda unutulmaz gün batımı manzaraları ile manzara fotoğrafçılarını kendine çekiyor. Ölüdeniz’de gün batımı manzaralarının hakkını vermek için tepelere çıkmanız gerekiyor. Yanınıza alacağınız yiyecek-içecekle beraber bu tepelerde temiz havanın ve gökyüzünü yakarak batan güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Ölüdeniz’deki en güzel gün batımı manzaralarını yakalamanın bir diğer yolu da yamaç paraşütü yapmak. Batan güneşe doğru süzülürken güneşin aslında ne kadar büyük olduğunu fark ediyorsunuz ve ona bir kez daha hayran oluyorsunuz.

Ağrı Dağı: Zirvede Gün Batımı Başka Görünür

Ağrı Dağı: Zirvede Gün Batımı Başka Görünür

Bazı deneyimler var ki her insan ölmeden önce mutlaka bir kez yaşamalı! Dağcılık da bunlardan biri. Zorlayıcı görünebilir, ama yükseklerin heyecanı bir kez tadılınca insan aslında kendini bu sporla ne kadar geliştirdiğini fark ediyor. Zorluklar artık sizi durdurabilecek bir sıkıntı olmaz, onları sadece aşılacak başka bir engel olarak tanımlarsınız.

Dağcılığın en güzel yanlarından biri, kimsenin göremeyeceği gün batımı manzaralarına şahit olmanız. Ağrı Dağı’nda güneşin batışı manzarası da bunlardan biri. Ağrı Dağı’nın yükseklerinde güneş, olduğundan çok daha büyük, çok daha parlak ve çok daha kucaklayıcı görünür. Türkiye’de izleyeceğiniz en özel gün batımına, Ağrı Dağı’nda şahit olabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar