Baharda yapılacak şeyler konusunda beyin fırtınasına hazırlanın. Tüm kış boyunca ofis molalarının baş konularından biri de bu değil miydi sonuçta: Bahar mevsimi gelsin de bir şeyler yapalım! Gezilecek yerler ve yaşanılacak deneyimler konusunda biraz ilham almaya hazırsanız, başlıyoruz.

Ege’de Yelkenli Turu: Mavinin 50 Tonu

Ege’de Yelkenli Turu: Mavinin 50 Tonu

Baharda yapılacak şeylerin olmazsa olmazı, Ege’de yelkenli turuna çıkmak. Özellikle mayıs ayında Ege kıyılarından kalkarak Yunan adalarını turlayan yelkenli gemiler, beraberce yaşanacak bir deneyim arayan arkadaşlar için bir fikir olabilir. Bahar aylarından mavi yolculuğa çıkmayı düşünenleri bekleyen deneyimlerden bahsetmemiz gerekirse, öncelikle koyları gezerken mavinin ne çok tonu olduğunu fark edecekler. Ardından, deniz üzerinden gelen meltem eşliğinde kitap okumanın ya da arkadaşlarla sohbet etmenin huzurunu keşfedecekler. Yolculuğun sonlarına doğru herkes tüm yılın stresini denize dökecek ve hem bedenini hem de ruhunu yenileyecek.

Alaçatı’da Rüzgar Sörfü: Yelkenler Fora!

Alaçatı’da Rüzgar Sörfü: Yelkenler Fora!

Teoride çok eğlenceli, pratikte daha da eğlenceli olan bir deneyim ile devam ediyoruz: Rüzgar sörfü. Zor görünüyor olabilir ama işi bir kez kaptıktan sonra her şey çok kolaylaşıyor. Üstelik bu deneyimi 3 ya da 4 günlük keyifli bir tatile dönüştürebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Alaçatı’ya gitmek. Orada rüzgar sörfü eğitimi ve ekipmanı sağlayan birçok kurum var. Rüzgarın, denizin ve güneşin tadını çıkarmak için daha iyi plan olabilir mi? Bizim aklımıza gelmiyor. Ayrıca rüzgar sörfü, vücudun neredeyse her bölgesini çalıştıran bir spor. Bu deneyim hoşunuza giderse, bahar ve yaz boyunca düzenli bir spora dönüştürmeniz çok olası ki bu da bir süre sonra mükemmel bir vücuda sahip olmanızı sağlayacak.

Likya Yürüyüş Yolu: 535 Kilometrelik Trekking

Likya Yürüyüş Yolu: 535 Kilometrelik Trekking

Her yıl dünyanın birçok köşesinden doğa yürüyüşçülerini baharda bir araya getiren Likya Yürüyüş Yolu, her şeyden bir süreliğine kaçıp kendini tabiat ananın kucağına bırakmak için mükemmel bir plan. Üstelik bu deneyim, içinde başka bir çok deneyimi barındırıyor. Kamp, yüzme, tarihi yerleri keşfetme ve bitkibilim… Tam 535 kilometre boyunca süren Likya Yürüyüş Yolu, Antalya ile Fethiye arasını kapsıyor. Tüm yolu yürümek isteyen maceraperestler, bu serüveni 1 aya yayabiliyor. Tabii ki bu yürüyüş için bu kadar vakit ayırmanıza gerek yok. Daha kısa parkurlar da var. Ama tüm parkuru tamamlayacağınız bir maceraya atılırsanız, toplamda 19 tane antik kenti keşfetme şansınız var. Bunlardan bazıları: Pınara Ören Yeri, Letoon Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Antiphellos Antik Kenti, Simena Antik Kenti, Myra Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti ve Phaselis Antik Kenti.

Bungee Jumping: Heyecanlı ve Endişeli Kahkahalara Neden Olur!

Bungee Jumping: Heyecanlı ve Endişeli Kahkahalara Neden Olur!

Üzerinde en çok konuşulup da konu gerçekleştirmeye gelince kaçınılan deneyimlerden biri olan bungee jumping, ekipman yardımı ile belirli bir platformdan serbest düşüş yapma anlamına geliyor. Bungee jumping deneyimi, eğlenceli ve adrenalin dolu görünüyor ama birçok katılımcı, platformun son noktasında “Ben, bunu yapmayı nasıl kabul ettim?” diye düşünmeye başlıyor. Bungee jumping yapmaya karar verirseniz ve bu soru aklınıza gelirse, nasıl olsa oraya kadar halihazırda gittiğinizi düşünün. Başlanılan işi yarım bırakmak olmaz! Bungee jumping yapmayı düşünüyorsanız, büyükşehirlerde ve turistik bölgelerde bu hizmeti sunan işletmeler bulmanız çok kolay. İstanbul’un içinde yer alan bungee jumping platformlarının sayısı özellikle bir fazla!

Efes’te Paraşütle Atlama: Yükseklik Korkusuna Bire Bir

Efes’te Paraşütle Atlama: Yükseklik Korkusuna Bire Bir

Ekstrem sporlar her zaman ilgi çekicidir. Onları ofis hayatında anlatılabilecek renkli hikayelere dönüştürmek çok kolaydır. Hayatında ilk kez bungee jumping yapacak bir insan kaynakları çalışanın yüz ifadesi, asla unutulmayacak komik bir anıya dönüşebilir. Bizim daha iyi ve yüksek bir fikrimiz var: Paraşütle atlamak! Üstelik Efes Antik Kenti üzerinde! Bunun için tek yapmanız gereken Efes bölgesindeki paraşütle atlama hizmeti sunan işletmelerden bilgi almak. Bu tür etkinlikler, konaklamalı olarak alınabiliyor. Yani paraşütle 4000 metre yükseklikten atlayıp rüzgarın ne kadar soğuk olabileceğini keşfettikten sonra konforlu otel odasında yaşadığınız bu ekstrem deneyimi düşünebilirsiniz.

Paintball: Arkadaşlar Arasında Küçük ve Keyifli bir Savaş

Paintball: Arkadaşlar Arasında Küçük ve Keyifli bir Savaş

Paintball, ofis arkadaşları arasında yapılabilecek en eğlenceli aktivitelerden biri bizce! Özel kıyafetlerle ve içinde zararsız boya kapsüllerinin bulunduğu silahlarla oynanan paintball, ilk deneyimden sonra ofisin geleneksel bir etkinliğine dönüşebilir. Paintball oynamak için, uygun platformu ve ekipmanları sunan işletmelere danışmak yeterli. Paintball işletmeleri, çoğunlukla şehir dışında oluyor çünkü bu oyunu oynamak için geniş bir alan gerekiyor. Çoğunlukla orman içine ya da yapay barikatlarla geliştirilmiş açık arazilerde oynanan paintball, adrenalini dibine kadar yaşamak isteyenlere hitap ediyor. En yakın arkadaşınızın desteğinde, rakiplerinizi birer birer rengarenk boyamaya hazırsanız bu deneyim için organizatörlüğü elinize alın.

Boğaz’da Helikopter Turu: İstanbul’u Kuş Bakışı Keşfetmek

Boğaz’da Helikopter Turu: İstanbul’u Kuş Bakışı Keşfetmek

İstanbul Boğazı’nı kuş bakışı bir şekilde izlemeye ne dersiniz? Fikir size ilham verici geldiyse, bu deneyimi sunan helikopter kiralama işletmeleri ile iletişime geçebilirsiniz. Üstelik grup olarak katılırsanız, cep yakmayan bir bütçe ile bu deneyimi yaşayabilirsiniz. İstanbul Boğazı manzaralarını yeni ve farklı bakış açısı ile keşfetmek istiyorsanız, tek yapmanız gereken etkinlik planı oluşturup rezervasyonunuzu yapmak. Boğaz üzerinde ilerleyen gemiler, tekneler, yük gemileri, İstanbul’un her zaman kalabalık olan sokakları, caddeleri, 15 Temmuz Köprüsü üzerinde ilerleyen araçlar… Tüm bu imgeler, gökyüzünden bakınca insana yepyeni bir hayal gücü sunuyor.

Piknik: Baharda Yapılabilecek En Keyifli Etkinlik

Piknik: Baharda Yapılabilecek En Keyifli Etkinlik

Bahar gelince rengarenk çiçekler açar, ağaçlar tekrar canlı yeşil elbiselerini giyer, toprak hayata döner ve canlılık yurdun dört bir yanını sarar. Belgrad Ormanı, Adalar, Kaymakdonduran, Cumhuriyet Köyü Kozağaç Parkı, Bela Meynam, Buca Gölet, Kordon… Türkiye’nin her şehrinde, muhakkak piknik yapılabilecek yemyeşil bir alan var. Piknik sepetlerinizi hazırlayın, arkadaşlarını toparlayın ve yola çıkın. Baharın getirdiği mutluluk ve coşkuyu, tabiat ananın ruhunuza üflemesine izin verin… Tabii ki piknik oyunlarını unutmadan!

Antik Kent Turu: Ülkenin Dört Bir Yanına Kültür Yolculuğu

Antik Kent Turu: Ülkenin Dört Bir Yanına Kültür Yolculuğu

Türkiye’de yaşamanın şanslı yanlarından biri de Anadolu’nun kültür açısından inanılmaz zengin topraklar olması. Neolitik Çağ’dan Helenistik Dönem’e kadar dünyaya imzasını atmış kültürlere ev sahipliği yapmış ülkemizin her bir köşesinde başka bir antik kent var. Örneğin dünyanın en ünlü antik kentlerinden Efes’i düşünün. Arkadaşlarla beraber baharda bir İzmir gezisi planlamak için harika bir bahane! Tarihi değiştiren yer Göbeklitepe’ye bakalım. Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu’nun lezzetli yemeklerini ve kültürel zenginliğini keşfetmek için kesinlikle iyi bir fikir. Rotamızı İç Anadolu’ya çevirelim. Mevlana’nın kenti Konya, aynı zamanda Kilistra Antik Kenti gibi tarihi bir değere sahip. Akdeniz bölgesine doğru ilerlediğimizde karşımıza Antalya gibi medeniyet zengini bir şehir çıkıyor. Evet, Antalya’nın plajları çok güzel ama Side, Olympos ve Patara gibi antik kentler de aynı güzelliğe sahip.

Bir Yorum Yazın

PIN IT
Yapılacak harika şeyleri keşfedin!
This is default text for notification bar